Eten in Ede en omgeving: hotel-restaurant de Lunterse Boer

Wild van Ede: ontdek Ede deze herfst!

Boswandelingen, pompoenen, culinaire hoogstandjes met wild, tijdens het najaar proef je het beste van Ede en omstreken. Ontdek Ede deze herfst en geniet van het najaar op de Veluwe met mijn tips!

Wild van Ede: ontdek Ede deze herfst!

Ben je op zoek naar een uitje voor de herfstvakantie in het midden van het land? Of een mooie plek voor een weekendje weg waar je volop kunt genieten van de herfst en het wildseizoen? Ingenesteld tussen de Veluwe en de Gelderse Vallei ligt Ede, op steenworp afstand van de bekendste natuurgebieden van Nederland.

Het herfstseizoen nodigt je uit om de natuur rond de gemeente Ede – en buitendorpen Bennekom, Lunteren, Ederveen, Wekerom, Harskamp, Otterlo, De Klomp, Deelen en (een stukje) Hoenderloo – in al haar glorie te verkennen.

Het is een tijd waarin je niet alleen kunt genieten van heerlijke boswandelingen, het imposante geburl van herten en smaakvolle wildgerechten. De herfst is hét moment om eropuit te trekken, zelf wild te spotten, te proeven en mee naar huis te nemen.

Ontdek wat te doen in Ede en omstreken

Voor mij ligt het centrum van Ede op zo’n twintig minuten rijden. Ik kom er dan ook met enige regelmaat om te winkelen of een hapje te eten. Bekend terrein, dacht ik dus.

Toch ontdekte ik de afgelopen weken allerlei nieuwe plekjes die ik graag met je deel. Want deze herfst is er van alles te beleven in Ede en omstreken, te beginnen met het wildseizoen!

Pompoenboerderij Ederveen

Zo ergens in september begint het bij mij te kriebelen: de herfst komt eraan! En wat geeft er nu meer herfstgevoel dan een paar pompoenen? In Ede en omgeving ga je daarvoor naar Pompoenboerderij Ederveen. Deze familieboerderij kweekt verschillende pompoenen en kalebassen in alle soorten, vormen en maten, speciaal voor de verkoop.

De ultieme plek om een paar pompoenen te scoren dus! Of je nu je huis in herfstsfeer wil brengen of je favoriete gerecht met pompoen op tafel wil zetten. Je kunt van augustus t/m november terecht bij de pompoenboerderij.

Adres: Rijksweg 36, 6744 WB Ederveen

Bezoek Pompoenboerderij Ederveen deze herfstBezoek Pompoenboerderij Ederveen deze herfst

Bezoek Pompoenboerderij Ederveen deze herfst!

Craeft ambachtsmarkt bij De Wever Lodge

Verstopt langs de bosrand van Otterlo ligt de Wever Lodge. Dit kleine hotel met bistro kijkt uit over een zandvlakte en geeft je het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn.

Ook als je niet blijft overnachten, kun je heerlijk eten en drinken in de bistro van de Wever Lodge. Er is een ontbijt-, lunch- en dinerkaart die elk seizoen wordt aangepast met gerechten op basis van de beschikbare seizoensproducten.

Adres: Onderlangs 35, 6731 BK Otterlo

Eten en drinken in Ede: Wever Lodge in Lunteren

De Wever Lodge is 7 dagen per week geopend, Viervoeters zijn welkom op het terras en in de serre (niet in de bistro en de kamers).

In oktober werd voor de deur van de Wever Lodge alweer de tweede Craeft ambachtsmarkt gehouden. Een kleine, gezellige markt waar jong en oud kennis maakt met lokale ambachten. Van versgebakken brood en handgeweven manden tot lokaal gestookte kegelgin van dennenappels, ofwel kegels.

Doen in Ede deze herfst: bezoek de Craeft Ambachtsmarkt in Otterlo

De jaarlijkse ambachtsmarkt Craeft wordt gehouden tegenover de Wever Lodge in Otterlo

Burr’len bij de Koepel

Ook in Lunteren vind je deze herfst een lokale markt op een bijzondere plek. Burr’len bij de Koepel is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement aan de voet van De Koepel, een bijzondere uitzichttoren in het Lunterse Buurtbos.

Er zijn kraampjes met lokale producten en lekkernijen, de Veluwse Verhalenverteller neemt je mee op reis en vanaf de uitzichttoren heb je een geweldig uitzicht over het bos en wijde omgeving.

Doen in Ede deze herfst: Burr’len bij de KoepelDoen in Ede deze herfst: Burr’len bij de Koepel

De Lunterse Boer (Lunteren)

Het moderne hotel en restaurant De Lunterse Boer wordt omringd door bos en is een heerlijke plek om even bij te komen na een dag in de natuur. Of om er gewoon even helemaal tussenuit te zijn. In het restaurant geniet je van gerechten die bij het seizoen passen. Het wildseizoen proef je hier dan ook optimaal.

Wist je dat?
Hotel-restaurant De Lunterse Boer ligt op slechts 2 kilometer van het middelpunt van Nederland.

Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.30 uur geopend voor lunch. Vanaf 17.00 uur kun je er terecht voor diner. Hou ook de agenda van De Lunterse Boer in de gaten voor leuke en smakelijke evenementen. Zoals de wildproeverij waarbij je allerlei wildgerechten met passende wijn en bier kunt proeven.

Bij de ingang koop je muntjes waarmee je vervolgens bij verschillende kraampjes lekkere hapjes kunt halen. Van stoofpotjes van wild tot oma’s appeltaart met slagroom, ideaal om van alles te kunnen proeven.

Adres: Boslaan 87, 6741 KD Lunteren

Eten in Ede en omgeving: hotel-restaurant de Lunterse BoerEten in Ede en omgeving: hotel-restaurant de Lunterse Boer

Heerlijk smullen deze herfst in Ede tijdens de wildproeverij van de Lunterse Boer

Wildkanseltocht bij Natuurcentrum Veluwe

Wie de herfst op een bijzondere en leerzame manier wil ervaren, duikt de natuur in! Het informatieve Natuurcentrum Veluwe (Groot Ginkelseweg 2a, Ede) is daarvoor de aangewezen plek. Het ligt midden in de Edese natuur, omringt door bossen en heide. Hier leven ook de grote vijf van de Veluwe: edelhert, wildzwijn, vos, das en ree.

Deze herfst kun je een Wildkanseltocht boeken. Tijdens deze tocht maak je onder begeleiding van een gids een tochtje maakt naar de Wildkansel, een wildobservatiepost die uitkijkt over het rustgebied. Vanuit hier heb je zomaar kans op wilde dieren te spotten! Edelherten en wilde zwijnen scharrelen er regelmatig rond en als je geluk hebt, zie je zelfs een vos of, je weet maar nooit, sta je oog in oog met een wolf?!

Wildkwanseltocht bij Natuurcentrum Veluwe (Foto door Ede Marketing)

Wildkansel: wildobservatiepost bij Natuurcentrum Veluwe (Foto door Ede Marketing)

Wildwinkel Ede

Ben je op zoek naar een smaakvolle herfstervaring om thuis te beleven? Bij de Wildwinkel van vind je, zoals de naam al doet vermoeden, een uitgebreid assortiment aan wildproducten. Van lokale biertjes en bijzondere wijnen tot kookgerei, wild en gevogelte voor thuis. Eigenaar Leendert vertelt je graag meer over de Veluwe en wildbeheer – en verzorgt daarnaast wildarrangementen en wildexcursies naar het Nationale Park.

Adres: Grotestraat 90, 6711 AN Ede (naast 

Wildwinkel EdeWildwinkel Ede

Eten en drinken bij Restaurant Zicht in Bennekom

Laat je jezelf liever culinair in de watten leggen? In het centrum van Bennekom ligt Restaurant Zicht (op zo’n 10-15 minuten rijden van Ede). Na een grondige verbouwing ging het restaurant in het voorjaar van 2023 open voor lunch. Sinds deze herfst kun je er ook terecht voor diner.

Wij lieten ons verrassen door het menu van de chef en genoten van een smakelijk viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement. Passend bij het seizoen kregen we onder meer wildzijnwang en reebout voorgeschoteld. Aanrader!

Adres: Dorpsstraat 24, 6721 JK Bennekom

Heerlijk eten en drinken bij Restaurant Zicht in Bennekom
Restaurant Zicht in Bennekom

Heerlijk eten en drinken bij Restaurant Zicht in Bennekom

Meer lezen over wat je kunt doen in Ede en omgeving?

Wat zijn jouw tips om te doen in Ede deze herfst?

Een deel van deze evenementen en plekken bezocht ik op uitnodiging van Ede Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen