Cafe Zondag Maastricht - Watzijzegt.com

Uit eten in Maastricht: 8x hotspots in Maastricht

Maastricht is een culinaire stad bij uitstek en ik wil een paar ontdekkingen graag met jullie delen. Bourgondisch Maastricht heeft er namelijk meer dan genoeg. Maastricht voor foodies!

8x hotspots in Maastricht

Tijdens mijn laatste stedentrip Maastricht werd ik getrakteerd op een Proef Maastricht tour. Tijdens deze door de VVV georganiseerde tours door de stad, ontdekte ik allerlei fijne foodie spots. Dit zijn de lekkerste hotspots van Maastricht: Maastricht voor foodies!

Adriaan de Smaakmaker

Adriaan de Smaakmaker maakt en verkoopt al drie generaties lang de lekkerste kruiden-mosterd, jams en chutneys in Maastricht. Achterin de winkel worden alle producten vers bereid. Een must voor alle foodies en liefhebbers van ambachtelijke of lokale producten.

Sint Pieterstraat 36, www.adriaandesmaakmaker.nl

Benoît Nihant Chocolatier

Chocolade lovers, zoek niet verder! Benoît Nihant Chocolatier is een walhalla op gebied van chocolade! Alle chocolade wordt hier van boon tot reep gevolgd. Daarnaast vind je hier unieke smaakcombinaties in heerlijke bonbons en repen met cacaopercentages tot maar liefst 100% (!).

Voorlopig niet in Maastricht? Geen probleem, ze hebben ook een webshop.

Havenstraat 8, www.benoitnihant.be

Benoît Nihant Chocolatier - Watzijzegt.com

Maison Blanche Dael

Koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael in Maastricht verzorgt al sinds 1878 koffie en thee. Het bedrijf kent een lange geschiedenis. Tegenwoordig concentreert het assortiment zich steeds meer op koffie, thee en bijbehorende accessoires. Oh, en pinda’s.

Wolfstraat 28, www.blanchedael.nl

Proef Maastricht - Blanche Dael - Watzijzegt.com

Coffeelovers

Coffeelovers gaan voor hun koffie natuurlijk naar Coffeelovers! Deze koffiespot is te vinden achterin Boekhandel Dominicanen. Hier kun je terecht voor koffie, thee en verfrissende fruitshakes.

Dominikanerkerkstraat 1, www.coffeelovers.nl

Polare Coffeelovers - Watzijzegt.com

Le Salonard

Le Salonard is een heerlijke kaas- en broodwinkel die je op twee plekken in Maastricht kunt vinden. Je vindt er van alles, van ambachtelijke broden en kaasjes, tot lemon curd en wijnen. Leuk (en lekker detail): alle broden worden in hun eigen bakkerij bereid, mét biologisch meel.

Hoogbrugstraat 76 / Heidenstraat 2a, www.lesalonard.nl

Proef Maastricht - Le Salonard - Watzijzegt.com

Teazone

Teazone is een heuse shop-in-shop. Naast meer dan 140 soorten thee uit allerlei soorten landen vind je in deze ruim gevulde zaak, waar je ook talloze serviezen, theepotten en kunstzinnige voorwerpen uit alle windstreken kunt vinden. De meeste kun je nog kopen ook. Daarnaast kun je er terecht kunt voor heerlijke high teas. Theeliefhebbers komen hier dan ook zeker aan hun trekken!

Koestraat 9, www.teazone.nl

Proef Maastricht - Teazone - Watzijzegt.com

Witloof

Restaurant Witloof is een bekend restaurant in Maastricht. Hier wordt typische Belgische kost geserveerd, met daarbij natuurlijk Belgische pintjes en wijnen. Het ‘Belgische eetkaffeetje’ heeft een prachtig interieur. Het menu wisselt regelmatig en biedt voor elk wat wils.

Bij Witloof draait ‘t niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen.

Sint Bernardusstraat 12, www.witloof.nl

Proef Maastricht - Witloof - Watzijzegt.com

Café Zondag

Café Zondag staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag lunch je hier met vers belegde bagels, broodjes en panini en ‘s avonds staan er onder meer smakelijke tapas op het menu. Op vrijdag- en zaterdagavond treden regelmatig live bands en dj’s op, leuk voor een avondje uit!

Wycker Brugstraat 42, www.cafezondag.nl

Maastricht ster onder de steden - Cafe Zondag - Watzijzegt.com

Proef Maastricht: sla deze Uit eten in Maastricht tips nu op

Zelf hotspots Maastricht ontdekken?

Boek dan een culinaire tour bij VVV Maastricht of ga zelf op pad en Proef Maastricht!

5 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen