Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, Duitsland

Sprookjesachtige bestemmingen

Sprookjesachtige bestemmingen, ik zet ze altijd graag op mijn bucket list. Fijn om inspiratie op te doen voor een volgende reis of om gewoon even weg te dromen. 

Sprookjesachtige bestemmingen

Maar een beetje dromen en in sprookjes geloven kan soms geen kwaad. Zeker niet als het plekken zijn die je niet alleen in sprookjes maar ook in het echt kunt tegen komen! Dat wil toch iedereen? Deze sprookjesachtige bestemmingen wil jij ook op je bucketlist zetten!

Kathmandu, Nepal

De Nepalese hoofdstad is inmiddels aardig aan het verwesteren maar toch heeft Kathmandu nog genoeg sprookjesachtige plekken over. Zoals de grote Boeddha tempels met enorme stupa, waar je je bijna op het dak van de wereld waant.

Kathmandu in Nepal (foto via Unsplash)

Colmar, Frankrijk

Lieflijke gekleurde huisjes in net zo lieflijke straatjes, bloemen langs het water. Het pittoreske Colmar in Frankrijk wordt door sommigen wel de mooiste stad van Europa genoemd. Door deze straatjes van la Petite Venise wil ik best een middagje of twee wandelen.

Zeker na mijn vorige bezoek aan Frankrijk, waar ik voor het eerst kennis maakte met de Franse gastronomie.

Het pittoreske Colmar in Frankrijk

Het pittoreske Colmar in Frankrijk is een sprookjesachtige bestemming (foto via Shutterstock)

Kasteel Neuschwanstein, Bavaria, Duitsland

Een enorm kasteel op een heuvel in prachtig heuvelland! Dit kasteel in het Duitse Bavaria laat je bijna zeker een prinses te voelen, denk ik zo. En zeg nou zelf, daar droomde je toch vroeger als meisje van?

Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, DuitslandTRAVEL: Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Welke sprookjesachtige bestemmingen staan op jouw bucket list?

Foto’s via Unsplash en Shutterstock

18 reacties
 1. Wauw, dat straatje in Frankrijk is echt gaaf joh! Mooooi! Wij willen misschien een week (of twee) rondreizen door Frankrijk, met dit soort plaatjes krijg ik er nog veel meer zin in. Ziet er gaaf uit!

 2. Wat een leuk artikel zeg! Op mijn bucketist staan sowieso nog

  1. Krakau
  2. Jekaterinenburg
  3. Peking
  4. Gambia

  en waarschijnlijk nog veel meer waar ik nu niet op kan komen

 3. Dat kasteel in Duitsland is alleen mooi van veraf! Echt een toeristenplekje helaas. De rest zijn wel plekjes wat ik zou willen bezoeken!

 4. Ik ben in Colmar geweest en het is inderdaad een sprookjesachtige plaats. Het was bij ons ook nog eens prachtig weer en we hebben lekker genoten van het gemoedelijke karakter van dit kleine stadje. Vooral al die bootjes door de grachtjes. Het is inderdaad net Venetië (denk ik! nooit geweest!)…

 5. Mooie tips! Wat ook zeker in het rijtje past is de Schotse hoofdstad Edinburgh. Veel oude gebouwen, steegjes en kastelen en een echt Harry Potter-sfeertje!

 6. Ik volg je al een hele tijd maar reageer bijna nooit, misschien moet ik daar maar eens verandering in brengen ;-)

  Wat een inspiratie! Dat dorpje in Frankrijk, prachtig!
  Nueschwanstein is mooi, als je het kan zien.

  Tijdens onze zomervakantie 2 jaar geleden in Oostenrijk besloten wij om de rit richting Fussen te maken (4u heen, 4u terug). Eenmaal aangekomen, bleek het kasteel in de steigers te staan inclusief doeken haha. De dag hadden we beter anders in kunnen delen want er was dus helemaal niets te zien van het kasteel zelf!

   1. Ik kon het niet laten om even te reageren haha. De omgeving van Fussen is trouwens ook wel erg mooi hoor en het is een leuk dorp om doorheen te wandelen dus een weggegooide dag was het zeker niet. Alleen wel een beetje een domper van het kasteel idd :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Terug naar bezochte plekken of alleen nieuwe bestemmingen?

31x Fantastic famous travel quotes

Travel quotes, wie kent ze niet? Menig reiziger heeft zijn eigen reismotto en er zijn er dan ook honderden, zo niet duizenden te vinden. Sommigen al eeuwenoud, sommigen cliché maar…