Hollandse molen in Nederland

Reistips & reisinspiratie #30 over een jaar reizen door Nederland

Zomer of winter, de reiswereld staat nooit stil! Ik ging weer op zoek naar de leukste inspiratiebronnen, handige reistips en bijzondere bestemmingen. Een nieuwe editie met deze keer een jaar reizen door Nederland en meer reistips en inspiratie!

Reistips & reisinspiratie #30

Een jaar reizen door Nederland

Wellicht het je het afgelopen jaar weleens mee gekregen: Daisy Scholte – reisblogger en kliekjesexpert – reisde in opdracht van Expedia een jaar lang door Nederland om bekende en onbekende plekken van ons kikkerlandje te ontdekken én beschrijven.

In dat jaar bezocht ze zo’n 100 bestemmingen, verbleef ze in 50 hotels, at in 350 verschillende restaurants, schreef ze 158 blogs en maakte 30 video’s. Over ontdekkingstocht gesproken! Haar persoonlijke top-5 van Nederlandse onontdekte pareltjes?

  1. Wadlopen op Balgzand – Deze Robbentocht van Natuurmonumenten bij Texel betekent wadlopen over een zandbank in de Waddenzee, die slechts enkele uren per dag droog staat.
  2. Natuurgebieden en pittoreske dorpjes in FrieslandFriesland kent prachtige gebieden, dorpjes en natuurgebieden die er soms nog net zo uitzien als 100 jaar geleden.
  3. Schokland, een eiland op het droge – Hoewel Schokland in 1995 de eerste Nederlandse notering werd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is het nog behoorlijk onbekend bij reizigers. De bijzondere geschiedenis van dit voormalig eiland in de Noordoostpolder wordt gekenmerkt door een groot gevecht tegen het water.
  4.  Arnhem en Airborne Museum Hartenstein – Ik wist het natuurlijk allang maar Arnhem heeft een veelzijdig aanbod van cultuur, kunst, mode, natuur én talloze culinaire verrassingen. Daarnaast laat de stad als geen ander de Nederlandse geschiedenis zien.
  5. Openluchttheater in Mariahout (NB) – In het dorp staat een replica van de Lourdesgrot en een sprookjesachtig openluchttheater, een van de mooiste natuurtheaters van Nederland. Gedurende het gehele jaar zijn hier bekende en minder bekende (toneel)voorstellingen en optredens te bekijken.

Een bijzondere ervaring die laat zien dat er ook in Nederland genoeg te ontdekken en bewonderen valt! Voor meer inspiratie, kun je haar laatste video hier bekijken.

Reisartikelen van de week

Wat zijn jouw reistips van deze week?

5 reacties
  1. Goede tips om last-minute te doen! Ik ben zelf gister naar de Hunnenbedden geweest. Woon er vlakbij, maar toch vind ik het altijd weer bijzonder.

  2. Wat een leuke tips! Het Openluchttheater in Mariahout ben ik als kind heel vaak geweest. Leuk om te zien dat het als tip wordt genoemd.

  3. Wat leuk!!!! Dank je wel ? tjemig, wat heb ik veel gezien in een jaar tijd zeg! En ik mocht ook een heerlijk uitstapje maken naar prachtig Curaçao, waar jouw tips weer goed van pas kwamen!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
TRAVEL REPORT: Millennials, authentiek reizen en likes

Waarom reizen gelukkig maakt: de wetenschap achter reizen

Dat reizen voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van hun leven is, mag duidelijk zijn. Maar wat voor impact heeft reizen eigenlijk op ons? Diverse wetenschappelijke onderzoekers hebben getracht antwoorden…