The world according to me 74 Natasja

The world according to me 74 over een nieuw seizoen en een nieuw hoofdstuk

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen maand lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me 74

Hallo herfst! Hoewel we nog konden genieten van een heerlijk zonnig weekend is de herfst officieel begonnen. De avonden worden in rap tempo korter en ook ‘s ochtends is het echt nog donkerder in huis wanneer ik moet opstaan.

Even wennen, want hoewel ik de herfst jarenlang als favoriete seizoen heb beschouwd, ligt een herfstdip op de loer. Misschien moet ik mijn eigen tips tegen een herfstdip er snel weer eens bij pakken.

Last van een herfstdip? 3 praktische tips

18 september 2019: herfst laat zich al zien in het bos

Afgelopen week liet de herfst zich al goed zien in het bos

De herfst brengt voor mij ook een nieuw hoofdstuk mee want: ik ga binnenkort verhuizen! Ik verruil mijn oude flatje voor een zo goed als nieuw appartement op een heerlijke locatie aan de rand van het centrum. Na bijna dertien (!) jaar een flinke verandering, wel één waar ik enorm veel zin in heb.

Ik heb vaak genoeg geschreven over mijn worstelingen met ambities, verwachtingen en die ‘grote’ dingen in het leven. Waar mensen om me heen wisselen van banen, relaties en kinderen krijgen en huizen kopen en verkopen, zit ik al jaren stevig op dezelfde plek. Soms heel fijn en soms heel frustrerend.

Op huizengebied wilde ik al langer een volgende stap maken, wat met de huidige woningmarkt nog niet mee valt. Als starter val je namelijk vrij snel buiten de boot en het gat tussen sociale huur en vrije sector huurwoningen is groter dan je zou denken. Dat ik nu toch vrij onverwacht een nieuwe woning heb, is verrassend en vooral heel fijn!

Hoarder vs Marie Kondo

Het gaat allemaal wel zo snel dat ik ook vrij acuut mijn hele huisraad onder handen moet gaan nemen. Wat gaat er mee en vooral, wat gaat er weg? De hoarder in mij moet dus streng toegesproken worden de komende weken, want hoewel ik afgelopen jaar mijn inner-Marie Kondo heb omarmd, valt er nog genoeg te ontspullen.

Daarnaast draait mijn Pinterest overuren voor de ultieme inspiratie van kleuren op de muur, mooie meubels en handige oplossingen voor opbergruimtes.

 

Op zoek naar de ultieme kleur voor op de muur

Dat ik het naast al deze verhuiszaken ook nog behoorlijk druk heb op mijn werk, vergeet ik voor het gemak maar even. Op naar een paar weken weggooien, inpakken, verven en weer uitpakken!

Bingewatch-alert

Naast het inpakken is er gelukkig nog steeds tijd om op de bank te ploffen. En yes, het tweede seizoen van Mindhunter staat op Netflix! Ik vond het eerste seizoen echt geweldig en ben inmiddels ook weer volledig hooked aan het tweede seizoen.

Daarnaast ontdekte ik eindelijk Untucked, de achter-de-schermen show van RuPaul’s Drag Race. Die had ik natuurlijk gelijktijdig met het laatste seizoen moeten kijken, maar helaas stonden ze niet tegelijk online. Vooral lekker voor nog meer drama queens!

Heb jij nog ultieme Netflix kijktips voor me?

En verder? Zoals gezegd staan de komende weken vooral in het teken van opruimen en verhuizen! Flink aan de slag dus, ik heb er zin in!

Wat hield jou bezig de laatste tijd?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

9 reacties
 1. Nogmaals van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Hopelijk zorgt deze leuke verandering ervoor dat die herfstdip er niet zo hard inhakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook al aardig begin te voelen deze donkere dagen. Wat betreft Netflix tips: ik ben eindelijk aan de Spaanse serie Las Chicas del Cable begonnen. Het eerste seizoen moest ik er even inkomen, maar de rest van de seizoenen heb ik in moordend tempo gezien. Verder heb ik vooral veel films gekeken de laatste maanden en minder series maar in mijn maandelijkse terugblik op de maand (laatste zondag van de maand op Dutch Girl in London) deel ik altijd mijn kijktips dus houd het in de gaten ;-) Groetjes en veel succes met de verhuizing!

 2. Gaaf Natas, een nieuwe woning!!
  Gefeliciteerd 🎉 Veel succes met inpakken en lekker genieten van de leuke dingen.

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Een nieuw appartement, klinkt goed! Veel succes met het hele inpakken opruimen en nieuwe dingen uitzoeken en kleuren voor op de muur, etcetc! Pinterest is wat dat betreft een fijne inspiratiebron :)

  1. Heb er ook heel veel zin in! Dat kleuren kiezen wordt nog wel een ding (want door de pins het bos niet meer zien :;)) maar dat gaat ook wel goed komen!

 4. Wat tof dat je gaat verhuizen! Ik voel die struggle wel haha, het is tegenwoordig ook niet makkelijk… ik val nu ook net buiten de sociale huur, maar eigenlijk is alles dan dus weer veel te duur… #moeilijk

  Maar tof! Ben benieuwd naar je nieuwe huis :D

  Fijn is dat he, weer een beetje verder groeien?

 5. Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Veel succes met inpakken en opruimen de komende weken. Hopelijk valt het een beetje mee als je er stap voor stap aan werkt. Denk aan het eindresultaat :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
De allerlaatste over 2019 (en hoi 2020)

De allerlaatste over 2019 (en hoi 2020)

Het is inmiddels een persoonlijke traditie om aan het begin van het nieuwe jaar nog één keer terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten, waar reisde…