New York Hotel Tip: The New Yorker (a Wyndham hotel)

Toffe hotels in New York City: 10x bijzonder en betaalbaar slapen in New York

In de stad die nooit slaapt wil je natuurlijk wel heerlijk wegdromen. In deze toffe hotels in New York City slaap jij bijzonder betaalbaar tijdens je stedentrip! 

Slapen in New York: 10 tips voor New York hotels

Of je nu een lang weekend in New York bent of langer, een fijn hotel tijdens je New York stedentrip draagt bij aan een leuk verblijf in deze wereldstad. Overdag op avontuur en alles ontdekken wat New York zo populair maakt en ‘s avonds lekker bijkomen in je hotelkamer.

Er zijn honderden hotels te vinden in uiteenlopende prijsklasses en voor elke smaak. Zelf verblijf ik het liefst in een modern hotel met comfortabele bedden, een eigen badkamer en het liefst ook enkele voorzieningen zoals een koffiemachine of een waterkoker.

10x Toffe hotels in New York City

Ik ging op zoek naar toffe hotels in New York City die ook nog enigzins betaalbaar zijn! Daarbij ben ik uitgegaan van een budget tot $200 per nacht (voor twee personen). Het loont de moeite om op tijd te boeken, indien mogelijk te schuiven met je reisdata en aanbiedingen in de gaten te houden. Mijn tips voor hotels in New York!

Hotel Ameritania

Dit moderne driesterrenhotel ligt direct aan Broadway, vlakbij Times Square en Central Park en was al eens mijn thuisbasis voor een midweek New York! De kamers zijn smaakvol ingericht en ruim genoeg om naast grote bedden ook je koffers kwijt te kunnen.

Naast het hotel ligt het Ed Sullivan Theater, bekend om de shows van David Letterman. Op twee blokken afstand ligt het Museum of Moderne Art*. Een prima uitvalsbasis voor je citytrip New York dus.

New York City Diary: overnachten in Hotel Ameritania

Arlo Hotels

Hotelketen Arlo Hotels heeft diverse boetiekhotels in New York en Miami, stuk voor stuk modern ingericht. Ze richten zich vooral op reizigers die een thuisbasis zoeken tijdens hun stedentrips, met een huiselijk gevoel om weer even op te kunnen laden. Deze Arlo hotels zijn te boeken in New York:

Arlo Midtown

Arlo Midtown ligt in het Theatre District, op zo’n 10 minuten lopen van Times Square, en is de nieuwste vestiging van de New Yorkse Arlo Hotels.  De hotelkamers zijn modern en verzorgd, met veel metalen en lederen accenten in het design.

Je boekt een kamer vanaf $136 per nacht (voor twee personen). Bekijk actuele tarieven en beschikbaarheid op Booking.com >>

Adres: 351 W 38th Street, New York, NY 10018

Hotel in New York: Arlo Midtown lobbyUrban King room in Arlo Midtown (www.arlohotels.com)

Urban King room in Arlo Midtown (www.arlohotels.com)

Hudson Yards ligt op loopafstand van het hotel, net als de High Line, een openbaar park dat over oude verhoogde treinsporen boven de straten van Chelsea loopt. Behoefte aan wat winkeltherapie?

Arlo NoMad

Arlo NoMad biedt het beste van NYC, met stijlvolle kamers en (vanuit een aantal van die kamers) geweldige uitzichten over die bekende skyline. Sla ook een bezoek aan rooftopbar A.R.T. NoMad op de 31e verdieping niet over, voor een panoramisch uitzicht in het hart van Manhattan. Wel even reserveren.

Je boekt hier een kamer vanaf $144 per nacht (voor twee personen). Voor actuele tarieven en beschikbaarheid, kijk je hier* >>

Adres: 11 E 31st Street, New York, NY 10016

Sky View Queen Room in Arlo NoMad New York (www.arlohotels.com)

Sky View Queen Room in Arlo NoMad New York (www.arlohotels.com)

Arlo SoHo

Adres: 231 Hudson St, New York, NY 10013

Het Arlo SoHo ligt in de wijk Hudson Square en heeft 325 kamers, variërend van bunk kamers met stapelbedden tot suites. Vanuit hier verken je SoHo en nabijgelegen wijken als Greenwich Village, Tribeca en Meatpacking District.

Je boekt een kamer vanaf $161 per nacht (voor twee personen). Voor beschikbaarheid en actuele tarieven, kijk je hier*. Of boek je vlucht + hotel Arlo SoHo via Stedentrips.nl (al vanaf €644 p.p. voor 4 dagen) 

Bunk room in Arlo SoHo (www.arlohotels.com)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arlo Hotels (@arlohotels)

citizenM New York Bowery Hotel

De hotels van citizenM zijn over de hele wereld te vinden en deze keten heeft twee hotels in New York. Het citizenM New York Bowery Hotel is te vinden in de Lower East Side. Het ligt op iets meer dan drie kilometer van het Empire State Building en op acht kilometer van het unieke One World Trade Centre.

De knusse, minimalistisch-chique kamers hebben kamerbrede ramen met uitzicht op de stad, een flatscreen-tv, minikoelkast en regendouche. In het hotel is onder meer een trendy eetcafé en een 24-uursbar waar koffie en cocktails worden geserveerd.

Tip: Neem de lift naar de 20e verdieping en loop vervolgens via het trappenhuis weer naar beneden om de fantastische muurschilderingen van artiest 5 Pointz te bewonderen.

Je boekt een kamer vanaf $149 per nacht (voor twee personen). Bekijk hier actuele beschikbaarheid en tarieven* >>

Adres: 189 Bowery, New York, NY 10002

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door citizenM Hotels (@citizenm)

The Collective Paper Factory

Dit industriële 4-sterrenhotel heeft een bijzondere geschiedenis: het is namelijk gehuisvest in een voormalige papierfabriek in Queens. Het gebied rondom het hotel kreeg een nieuwe bestemming met nieuwe gebouwen en een park aan de rivier. Ook zijn er nu bijzondere kunstruimtes, zoals MoMA PS1, een dependance atelier- en expositieruimte voor hedendaagse kunst. Zo ligt het hotel naast Kaufman Arts District en ook fijn: op twee minuten lopen van de metro.

The Collective Paper Factory biedt moderne kamers met 3,5 meter hoge plafonds, grote ramen met houten of gepolijste betonnen vloeren, moderne kunst, een flatscreen-tv en gratis wifi. De premium kamers hebben ook een kitchenette en/of zijn inclusief een gratis continentaal ontbijt.

Je boekt een kamer in The Collective Paper Factory NY vanaf EUR151 per nacht (voor twee personen). Bekijk hier beschikbaarheid en actuele tarieven* >>

Adres: 37-06 36th St, Long Island City, NY 11101

Insignia Hotel, Ascend Hotel Collection

Dit 3-sterren boetiekhotel ligt in het hart van Chinatown in Sunset Park in Brooklyn, om de hoek van het Barclays Center waar de Brooklyn Nets spelen. Ook het Brooklyn Museum en Brooklyn Botanical Garden liggen op slechts een paar mile afstand.

De 87 sound-proof kamers zijn modern ingericht met levendige prints tegen een neutrale achtergrond en hebben een smart-tv, Keurig koffiemachine en praktische zaken als een fohn, strijkijzer en USB-oplaadpunten.

Je boekt een kamer vanaf $151USD per nacht (voor twee personen; inchecken vanaf 21 jaar). Bekijk hier actuele tarieven en beschikbaarheid >>

Adres: 741 61st St, Brooklyn, NY 11220

Pod 51 Hotel

Het Pod 51 Hotel was de eerste van inmiddels vele Pod Hotels in New York. Dit hippe, moderne budgethotel ligt in Midtown East, op minder dan twee kilometer van Times Square. De kleurrijke, moderne kamers zijn niet ruim maar wel comfortabel. Zo vind je er een flatscreen-tv, iPod-dock, een bureau en/of een zitgedeelte en gratis wifi. De meeste kamers hebben een eigen badkamer, sommige een gedeelde badkamer; ook vind je in sommige kamers stapelbedden.

Op de binnenplaats vind je een café dat het hele jaar door is geopend. Er is ook een hippe lounge met spelletjes, een bar én een dakterras dat uitzicht biedt op de befaamde NY skyline.

Je boekt hier een kamer vanaf $149 per nacht (voor twee personen). Bekijk hier actuele tarieven en beschikbaarheid* >>

Adres: 230 E 51st St, New York, NY 10022

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Pod Hotels (@thepodhotels)

Ravel Hotel, Trademark Collection by Wyndham

Het eigentijdse Ravel Hotel ligt naast de Ed Koch Queensboro-brug over de East River, op 11 minuten lopen van het metrostation Queensboro Plaza en op 4,8 km van het iconische Empire State Building.

De kamers hebben een hoog plafond en bieden comfort: met flatscreen-tv, minikoelkast,  koffiezetapparaat, regendouche en zijdezacht beddengoed. De luxere kamers beschikken over een ligbad en een balkon. De suites zijn voorzien van een apart woongedeelte.

Er is een gratis shuttle naar lokale metrostations. Het hotel heeft een levendig dakterras met een buitenzwembad, een bar/grill en een restaurant/nachtclub met uitzicht op de skyline en de mogelijkheid om te dineren in de openlucht.

Je boekt een kamer vanaf $152,90 per nacht voor twee personen (als je lid bent of wordt van het member programma). Bekijk hier actuele tarieven en beschikbaarheid via Booking.com* >>

Adres: 8-08 Queens Plaza S, Long Island City, NY 11101

Ravel Hotel, Trademark Collection by Wyndham

Wyndham New Yorker Hotel in Manhattan

Eens befaamd bij grote sterren en tegenwoordig nog steeds bekend in Manhattan is: The New Yorker Hotel. Dit historische hotel biedt nog steeds veel oude grandeur van weleer. Eerlijk is eerlijk, het is al lang niet meer het moderne hotel dat het ooit was.

Dat neemt niet weg dat het wel degelijk een prima uitgangspunt is voor je avonturen in Manhattan en daarbuiten. Het ligt namelijk aan 8th Avenue en 34th Street, vlak achter Madison Square Garden en Penn Station, met allerlei bekende bezienswaardigheden in New York op loopafstand.

Je boekt al een verblijf in Wyndham New Yorker Hotel vanaf €714,- voor 4 dagen (inclusief vlucht + hotel) via Stedentrips.nl.

New York Hotel Tip: The New Yorker (a Wyndham hotel)

Lees meer over The New Yorker (a Wyndham hotel) in Manhattan

Meer lezen over een stedentrip New York?

Check dan ook deze artikelen die ik schreef voor nog meer reisinspiratie over the city that never sleeps:

Zelf een citytrip naar New York plannen?

Wil je ook een New York citytrip maken en deze tips zelf ervaren? Plan je reis met deze tips:

  • Boek je volledige reis en verblijf New York met een pakketreis van Stedentrips.nl
  • Of boek je volledige reis naar New York bij TUI.nl en ontvang gratis TUI Insider tips New York
  • Of boek hieronder vast tickets voor bezienswaardigheden en activiteiten:

Wat is jouw favoriete hotel in New York?

1 reactie
  1. Fijne tipps om uit te zoeken in welk hotels men kan logeren als men naar the USA
    gaat…..

    Een fijne dag Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen