Reistrends en trendbestemmingen 2016

BUCKETLIST: 5 reizen die ik graag nog wil maken

We dromen waarschijnlijk allemaal weleens van nieuwe bestemmingen. Zo zijn er minstens 5 reizen die ik graag nog wil maken, ooit. Deze reizen en bestemmingen staan (nog) op mijn bucketlist.

5 reizen die ik graag nog wil maken

Terwijl ik de afgelopen jaren prachtige reizen heb gemaakt in binnen- en buitenland, zijn er nog meer dan genoeg bestemmingen die ik nog eens hoop te bezoeken. Van onbereikbare droombestemmingen tot filmsets aan de andere kant van de wereld: dit zijn vijf bijzondere reizen die ik graag nog wil maken.

1. Koukleumen op Antarctica

Ik ben weliswaar nog nooit (nee, nooit) op wintersport geweest maar een reis naar Antarctica lijkt me echt geweldig. Ook eentje die waarschijnlijk nooit gemaakt zal worden maar een mens mag dromen toch? Eindeloze witte vlaktes, gletsjers en pinguïns in het echt bekijken; het lijkt me een bijzondere en unieke ervaring.

Pinguins op Antarctica

Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen?

2. Nieuw-Zeeland & Australië

Ik was al eens tien weken in Australië maar toch ga ik dolgraag nog eens terug om plekken opnieuw te bezoeken en andere delen te ontdekken. In die tien weken reisde ik van Adelaide naar Cairns en deed ontelbare herinneringen op maar het land is zo groot en ik heb dus slechts een fractie bezocht. Steden als Melbourne en Sydney zou ik dolgraag verder willen verkennen en van Midden- en West-Australië heb ik nog helemaal niets gezien.

En als ik dan toch aan het dromen ben, maak ik die reis naar Australië het liefst in combinatie met een bezoek aan het zo mogelijk nog mooiere Nieuw-Zeeland. Ik bedoel, geek die ik ben, moét ik het land van de Hobbits toch echt een keer bezoeken!

Update: inmiddels heb ik deze droomreis ook echt gemaakt, en het was geweldig! Mijn belevenissen lees je hier: reizen door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland voor geeks: bezoek de Hobbiton Movie Set

3. Roadtrip door de VS

Een tikje cliché misschien maar ondanks mijn vier bezoeken aan New York City en een tussenstop op Miami Airport jaren geleden, heb ik van Amerika verder nog niets gezien.

Het lijkt me dan ook echt geweldig om met een grote jeep dwars door het land te cruisen en onderweg allerlei plaatsen aan te doen. En het liefst natuurlijk ook Route 66 nog ‘even’ meepakken, want hoewel waarschijnlijk niet de mooiste maar wel de meest legendarische route. Dat is toch wel de ultieme Amerikaanse roadtrip?!

4. Surfing the waves

Ik kan totaal niet surfen maar toch lijkt een week surfvakantie me geweldig. Of dat nu aan een strand in Portugal, een van de Canarische Eilanden of ergens anders is, maakt me eigenlijk niet zoveel uit.

Het lijkt me heel tof (en vermoeiend) om eindelijk eens fatsoenlijk te leren op zo’n plank te staan en dan dit keer het liefst zonder er littekens aan over te houden.

5. Treinen door Europa

Als jonge twintiger maakte ik ooit met een toenmalig vriendje een drieweekse Interrail-reis door Italië, Griekenland en Slovenië. Een geweldige ervaring met ups & downs, volle treinen, ‘gaan we noord of zuid?’ beslissingen gebaseerd op kop-of-munt en welke trein er toevallig beschikbaar was.

Met de trein door de Zwitserse bergen (via Unsplash)

Het maakt me ook eigenlijk niet eens zoveel uit welke landen ik onderweg zou aandoen. Treinen door de eindeloze Franse of Duitse landschappen, dwars door de Zwitserse bergen, nogmaals langs de Italiaanse oostkust of juist richting Oost-Europa waar ik nog zoveel meer te ontdekken heb.

Lees ook: Interrail: Met de trein door Duitstalig Europa

Welke reis of reizen staan nog op jouw verlanglijst?

30 reacties
 1. Ik ga onwijs graag wekenlang (of maanden!) rondreizen door Australië, lijkt me echt te gek! Nieuw-Zeeland kan ik je alleen maar aanbevelen. En de Westkust van Amerika ook. Ik heb daar in de maand van Seattle naar San Fran onwijs veel gezien, maar ik wil er zeker nog wel eens rondreizen. Er is zoveeeeel moois te zien in Amerika! :-) In Europa ook, dus ook daar heb ik een lange wishlist van. Ik heb binnenkort mijn eerste kennismaking met Noorwegen in Oslo, maar een roadtrip door Scandinavië lijkt me ook echt TOP!

 2. Een heerlijke bucketlist! Australië en Nieuw-Zeeland staan ook heel hoog op mijn lijstje. Antarctica lijkt me echt heel bijzonder! Amerika mag ik binnenkort afvinken, nog een week en dan ga ik drie weken rondreizen door het westen van Amerika, heeel veeel zin in!! :-D

 3. Droomreizen! Ik denk dat Australie, maar vooral Nieuw Zeeland toch wel bovenaan mijn lijstje staan. Het enige probleem is dat ik daar niet ‘slechts’ drie weken wil doorbrengen en daarom stel ik het maar uit…

  1. Naar de andere kant van de wereld vliegen, doe je inderdaad niet voor een week of drie. Dat is ook mijn dilemma, wil dolgraag terug naar Oz en naar Nieuw-Zeeland maar daar moet je dan toch best wel weer tijd voor uittrekken. Of opnieuw een klein gebied bereizen in een maand, dat zou nog wel kunnen denk ik.

 4. Dat treinen lijkt me ook wel wat. Meteen even de interrail site erbij gepakt. Had ‘t goedkoper verwacht eigenlijk. Komt vast omdat ik niet meer onder het jongeren tarief val. Haha. Ga je zelf nergens meer heen dit jaar?

  1. Hm, mijn Interrail reis stamt ook alweer uit de vorige eeuw dus de prijzen zullen ongetwijfeld veranderd zijn. Ik ga zelf komende week op blogreis naar Spanje, verder heb ik nog geen plannen. Maar wat niet is, kan nog komen :)

   1. Precies! En de onverwachte reisjes zijn vaak het leukst. Ben benieuwd naar de perstrip. Veel plezier!

 5. Ik ben net terug van treinreizen door Italië, geweldig! Bij mij staat een roadtrip door Noorwegen richting de noordkaap heel hoog, roadtrip west kust vs, Nieuw-zeeland, rondje zuid oost Azië, roadtrip IJsland en (stiekem een zesde) zuidelijk Afrika. En china stiekem ook :p Eigenlijk alles wel.. Antarctica lijtk me ook prachtig!

  1. Treinen door Italië deed ik ook ooit, leuke herinneringen aan! IJsland had hier eigenlijk ook tussen moeten staan. Er is nog zoveel te zien!

 6. Jaaaa Antartica! En surfvakantie idd ook (Bali lijkt me prima) en ook treinen door Europa. Verder Afrika sowieso en de Galapagos <3 gelukkig niet de duurste plekken ook. (ahum)

 7. Mooi lijstje! Als je per trein gaat reizen, kan ik je Engeland en vooral Schotland aanbevelen. Te gek om de Highlands met de bergen en lochse te zien, en de oostkust is ook echt prachtig vanuit de trein!

  1. Ah jaaah, dat lijkt me ook bijzonder! Zag je foto’s en dat moet zeker de moeite waard zijn. Krijg ik ook meteen zo’n Harry Potter gevoel bij, hihi!

 8. Nieuw-Zeeland!!! Ik ga er op hopelijk na de studie heen op reis en dan met een camper rond touren. Lijkt me heerlijk!

 9. Leuk om te lezen! Antarctica lijkt me ook een unieke ervarig !
  Een roadtrip door de VS staat bij mij heel hoog op mijn verlangreisje en voor de rest wil ik graag nog een keer op safari door Afrika, met een camper door Canada reizen en lijkt Tibet mij ook geweldig..

 10. Soms heb ik het gevoel dat ik de boot van het interrailen heb gemist… Maar wie zegt dat het niet meer kan? Dat zou ik dus graag nog eens willen doen! Liefst door Oost-Europa. Verder staat bij mij een reis door Cuba of IJsland heel hoog op het lijstje en ik hoop dat we een van die twee volgend jaar kunnen afstrepen!

  1. Volgens mij kan het nog steeds! Of in elk geval treinen door Europa :) En IJsland, daar wil ik ook nog eens heen! Teveel, teveel…

 11. Mooie top 5! Ik kan me er helemaal in vinden, behalve in het surfen dan, aangezien ik a-sportief ben. ;-) Nieuw-Zeeland staat heel hoog op mijn lijstje en ik wil ook graag naar Argentinië (Patagonië), Nepal en IJsland.

 12. Leuk joh, Antarctica lijkt me ook zo mooi! En wat gaaf dat je die drie weekse interrail-reis hebt gedaan. Lijkt me een super ervaring om niet echt wat te plannen en gewoon treinen / vliegtuigen te pakken die dan maar net beschikbaar zijn. Dan maak je tenminste echt spontane dingen mee! Daar krijg je nog eens verhalen van:)
  Ik wil sowieso heel veel landen nog bezoeken, maar New York staat nu wel op mijn nummer 1:)

  1. Het was een bijzondere ervaring ja! Soms ook behoorlijk stressvol omdat we dan maar geen plek om te slapen konden vinden maar uiteindelijk kwam het altijd goed. Echt leuke herinneringen aan :) (En <3 NYC!)

 13. Gaaf! Ik heb drie van de bij ook op mijn lijstje staan :-) Roadtrippen in de US, treinen door Europa en natuurlijk New Zealand en Australië! Duimen dat je ze snel mag afstrepen!

 14. Mooie reisdromen! Het leren surfen en een treinreis door Europa staan ook zeker bij mij op het lijstje! Daarnaast zou ik graag eens gaan eiland hoppen in Griekenland en nog eens een langere reis maken door Azië. Op dat stukje van de wereld ben ik echt verliefd geworden en ik heb nog zoveel om te ontdekken; Vietnam, Indonesië, de Filipijnen…

  1. Oeh, eilandhoppen is ook een goed plan! En een rondreis door Azië natuurlijk ook maar om een of andere reden trekt me dat toch een stuk minder.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Wat ik tot nu toe leerde van reizen - Natasja krokodil

7 dingen die je alleen op vakantie doet

Op vakantie gaan is fijn: even er tussenuit, nieuwe dingen zien en je dagelijkse sores achter je laten. Heerlijk, maar voor sommige mensen betekent het ook dat ze al hun…
Deze heerlijke reisvideo's moet je echt zien!

De voor- en nadelen van alleen reizen

Over solo reizen heb ik hier meer dan eens geschreven en dan vooral over de leuke kanten ervan. In je eentje onbekende steden of zelfs hele landen ontdekken is bijzonder!…