Maart in beeld: van lekker lente tot binnen blijven

Maart in beeld: van lekker lente tot binnen blijven

Deze maand begon de lente en eindigde een tijdperk zoals de meesten van ons kennen. Want waar we aan het begin van de maand nog lekker deden wat we wilden, zitten we nu vastgekluisterd aan huis. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn maart in beeld.

Maandoverzicht: maart in beeld

Maart roert z’n staart, zeggen ze wel. Normaal een cliché weerspreuk die eigenlijk in elke maand wel op ons Hollandse weer kan slaan. Nu krijgt het ineens een andere lading. Hoe maart begon als lente en eindigde in een wereldwijde crisis waarin het dagelijkse leven zoals we dat kenden, ineens compleet anders was. Ik schreef er al over in de laatste The world according to me en veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.

Ik twijfelde een week lang of ik wel een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand moest plaatsen. Die maandoverzichten zijn sowieso geen literaire hoogstandjes. Niet dat ik dat ambieer trouwens; toch voelt het wat futiel in een tijd als deze. En foto’s van een maand waarin je ineens vooral thuis zit en vooral foto’s van je thuiswerkplek en avondeten in je filmrol terug vindt… hoe boeiend zijn die nu?

Maart in beeld: van lekker lente tot binnen blijven

Na een kleine poll op Twitter – en de wetenschap hoe leuk ik het zelf vind om bij anderen mee te gluren kijken in hun dagelijkse leven – nu dan toch nog: mijn maart in beeld.

Mijn maart in beeld

1 maart

De maand begint lui in bed met een luie kat op schoot. Kirra wil na bijna 8 jaar nog steeds graag bij me liggen.

Met haar bijna 8 jaar is ze overigens ook nog steeds lekker actief en nieuwsgierig. Even in de krabpaal klimmen om beter naar buiten te kunnen kijken, gebeurt dan ook nog geregeld.

3 maart

Het lijkt inmiddels alweer veel langer geleden: begin maart ga ik onder de naald voor tatoeage nummer 6! Ontzettend blij met deze mooie aanvulling.

Noedelsoep als diner, simpel maar lekker!

Het is tijd voor mijn halfjaarlijkse lenscontrole. Ben ik de enige die bij deze oogtesten toch altijd bang is om een fout te maken?

Maart in beeld: lift selfie

Ongegeneerd selfies maken in de lift (toen ik nog m’n best deed een fatsoenlijke outfit aan te trekken :’))

11 maart

Een vrije woensdag beginnen in de sportschool, lekker zweten! Nooit gedacht dat ik dat een maand later nog eens zou missen…

Wanneer de lucht in vuur en vlam lijkt te staan, kan ik het nooit laten een foto te maken.

Na mijn verhuizing afgelopen oktober wist ik nog niet goed wat ik aan de muren wilde hangen. Voor de slaapkamer koos ik nu eindelijk een foto die ik in Nieuw-Zeeland maakte. Zo blij met deze persoonlijke herinnering aan de muur.

The world according to me 77 over de coronacrisis en thuisblijven

13 maart

Vrijdag de dertiende en ik ben thuis aan het werk. Net als mijn collega’s. Nog vol goede moed en in de wetenschap dat we drie weken later weer op kantoor zouden werken…

Een biertje drinken tijdens de vrimibo, na de eerste thuiswerkdag. Toen was de tendens nog ‘blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt’ en leek het nog een goed idee… Inmiddels lijkt het vooruitzicht van gezellig borrelen met vrienden – in de kroeg of op een terras – verder weg dan ooit.

Nu de eettafel tot werkplek is verworden, is het toch vaker met een bordje op schoot op de bank. Deze pasta puttanesca blijft favoriet!

Wandelen op 1,5 meter afstand.

Het is nog fris buiten en de uiterwaarden staan nog onder water. Dat levert wel prachtige foto’s op, kijk die weerspiegeling!

Hoeveel katten spot jij?

Mijn thuiswerkplek wordt inmiddels steeds voller nu blijkt dat we voorlopig niet meer op kantoor mogen werken. Mijn thuis-collega trekt zich gelukkig weinig aan van ergonomische werkplekken. Of houdingen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn dagelijkse uitzicht als ik aan het werk ben tegenwoordig. Gezellige met twee harige ‘collega’s’.

Kees wil gezellig mee ontbijten! Voor we het in de gaten hebben, ligt er ineens een muis op het bord. Blij dat het een speelgoedmuis is!

En dan is het alweer tijd voor een vrimibo. Niet op een terras, maar op het balkon. Er is zelfs een virtuele borrel met mijn marketingcollega’s, hoe gezellig!

Spuit elf hier heeft eindelijk The Blacklist ontdekt. Voordeel van zo’n late ontdekking is wel dat ik nu nog 6 seizoenen kan bingen!

Ik merk dat ik nu een stuk minder beweeg omdat alles achter de laptop plaatsvindt. Even naar een collega toelopen of beneden koffie halen is er namelijk niet meer bij. Daarom probeer ik mezelf toch minstens één keer per dag naar buiten te slepen voor een korte wandeling door het park of over de dijk. Op die manier lukt het meestal prima om mensen te ontwijken.

We sluiten de maand af met een lasagne! Ik gebruik mijn favoriete bolognese recept als basis voor de saus, heerlijk!

Wat zij schreef

Dit jaar begon goed qua bezoekersaantallen. Door de coronacrisis stortte dat echter volledig in. Logisch, wie zoekt er nu nog leuke reisinspiratie of goede restaurants voor een avondje uit als je de deur niet uit mag? En hoewel Wat zij zegt niet mijn broodwinning is, zijn er de afgelopen 8 jaar heel wat uren in verdwenen en doet het toch pijn om die dalende lijn in de statistieken te zien.

Er verscheen dan ook maar weinig nieuws de afgelopen maand. Ik vond de motivatie niet en had genoeg andere dingen aan mijn hoofd, net als jullie waarschijnlijk. Daarom besloot ik in plaats van nieuwe content juist enkele oudere blogartikelen een update te geven, om jullie in elk geval van leuke Netflix tips te voorzien.

Teruglezen wat hier in maart verscheen?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat was jouw hoogtepunt van januari?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties
 1. Ik had dat ook met drie weken later :’) Voor mij was mijn werk vanuit thuis doen ook zooo wennen, maar ik heb echt geleerd dat ik er niet voor gemaakt ben. Ik mis de kantoor dingen zo erg. Wij beginnen ook de dag met een Teams video chat met een kopje thee/koffie en dat heeft echt geholpen. Bij mijn vriend is het andersom, die wil er niks van horen en heeft er tot nu toe maar twee gedaan.

  En ben zo jaloers op je tweede scherm! Ik heb zo een spijt dat ik er niet eentje mee heb genomen.

 2. Wat een goed idee om oude artikelen bij te werken.
  Prachtige jas had je aan en waar was die geshopt?
  Engeland blijft prachtig en dit wil zeggen deed.
  Blijt leuk.
  Thuis werken….

  Good luck 🙋🏽‍♀️

 3. Jaaa, je moet wel maandoverzichten blijven maken hoor. Ik ben groot fan van gluren, zeker met je nieuwe inrichting (love it!). Nu iedereen zo veel binnen zit, zie ik ineens allemaal gave ideeën voor inrichting van mijn eigen woonkamer.

  1. Ha, thanks! (en dat denk ik dus steeds als ik die gele muur van jullie zie! 💛) En inderdaad, ik lees ze zelf ook graag dus ik blijf ze ook gewoon maar maken. Heb nog even overwogen om aan de weekoverzichten te gaan nu maar dat wordt dan misschien wel heel veel van hetzelfde… Ik dub nog even verder.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Februari in beeld | 2019

Februari in beeld | 2019

Een voorproefje van de lente, zonnige wandelingen en nieuwe dingen: deze maand vloog voorbij en ik vond ‘m leuk! Een persoonlijke terugblik op de afgelopen weken in foto’s. Mijn februari…