Beleef de kerstmagie van New York: wat is er in december te doen in NYC

Beleef de kerstmagie van New York: wat is er in december te doen in NYC

Amerikanen hebben net Thanksgiving achter de rug en bij ons liggen de pepernoten alweer maanden in de winkel. Over een maand is het zelfs alweer kerstmis. Daarom een handige holiday guide om de kerstmagie van New York ultiem te kunnen beleven.

Beleef de kerstmagie van New York

New York in december bezoeken is koud én bijna sprookjesachtig, want de hele stad staat in het teken van feestelijkheden in december. Hotels, restaurants en winkels gaan voor de mooiste kerstversiering. Met de leukste evenementen in alle vijf de stadsdelen is er nooit een tekort aan mooie uitzichten, leuke activiteiten, heerlijk eten en de beste hoteldeals voor deze maand. NYC & Company maakte een volledig overzicht van de feestelijke activiteiten in New York gemaakt. Een heuse NYC holiday guide!

Holiday Guide: December festiviteiten in New York

De wereldberoemde Rockefeller kerstboom wordt elk jaar groots onthuld en versierd. De prachtige versieringen en lichten zijn tot januari aan de voet van het Rockefeller Center te bekijken.

Zien & horen in New York in december

Kerst in New York

Terug van weggeweest: The Rockettes treden op tijdens de jaarlijkse Radio City Christmas Spectacular. In de extravagante kostuums komen zowel nieuwe dansnummers als de traditionele favorieten aan bod.

Het Louis Armstrong House Museum organiseert jaarlijks leuke tours tijdens de feestdagen. De opname van ‘Twas the night before Christmas’, ingesproken door Louis Armstrong zelf, kan hier beluisterd worden.

Wat te doen in New York tijdens kerst

Schaatsen hoort bij kerstmis in New York. Er zijn dan ook genoeg plekken waar je de schaatsen kunt onderbinden: bij het Rockefeller Centre, Brookfield Place, Bryant Park en Central Park staan ice ranks waar (al dan niet tegen betaling) geschaatst kan worden.

Kerstmagie van New York: Schaatsen onder de beroemde Rockefeller Christmas Tree

De hele maand december, behalve tijdens kerstavond en eerste kerstdag, is er de mogelijkheid om de ‘a Slice of Brooklyns Christmas Lights Tours’ te doen. Garant voor oogverblindende rondleidingen. De Grand Army Plaza’s in zowel Manhattan als Brooklyn hosten speciale vieringen rond het Festival of Lights tussen 25 en 31 december.

Slechts aan paar stappen verwijderd van de Staten Island Ferry kun je een typische NYC traditie vinden. Hier worden elk jaar de George Theatre Christmas Shows opgevoerd, waarbij meer dan 100 acteurs de sterren van de hemel spelen onder begeleiding van een groot orkest.

Voor de 25e keer zal de Holiday Train Show plaatsvinden in de New York Botanical Garden tijdens de feestdagen. Meer dan 150 iconische gebouwen zijn te zien in miniatuurversie van de stad, deze worden gepasseerd door modeltreinen. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 19 november 2016 tot 16 januari 2017.

Het record-winnende Gingerbread Lane bij New York Hall of Science komt ook weer terug dit jaar. Tot half januari worden hier zo’n 1000 handgemaakte peperkoeken huizen en structuren uitgestald.

Shop ’til you drop: de leukste winkels & fairs

Winkelen kan in New York natuurlijk prima! Veel befaamde warenhuizen aan de Upper East Side – waaronder Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Lord & Taylor and Tiffany & Co – hebben speciaal ingerichte etalages tijdens de feestdagen. Waarschijnlijk de bekendste winkelstraat van de wereld is Fifth Avenue. Tussen al deze mooie (en ja, vaak dure) merken vind je misschien wel het juiste cadeau voor onder de kerstboom.

Kerstmarkten kunnen natuurlijk niet ontbreken als het gaat over de feestdagen en winkelen. Zowel toeristen als locals struinen de kerstmarkten af, op zoek naar leuke cadeaus. Bryant Park, Union Square, Columbus Circle en Grand Central Terminal hosten ook verschillende winter fairs.

Fan van luxeproducten? Reis dan af naar Lower Manhattan, waar afgelopen jaar Brookfield Place is geopend. Hier vind je producten van retailers als Ermenegildo, Zegna, Gucci, Tory Burch en Salvatore Ferragamo.

Hotels in New York City

In de Big Apple zijn weer veel nieuwe hotels te vinden: The Beekman*, Four Seasons New York Downtown* en twee nieuwe vestigingen van Arlo Hotels heten je bijvoorbeeld meer dan graag welkom.

Op zoek naar speciale arrangementen? Kijk dan eens naar een van deze hotels:

  • Z Hotel NYC biedt een speciaal Making Memories pakket aan tot 24 december 2016. Binnen het pakket vallen de overnachting, diner voor twee, schaatsen bij het Rockefeller Center en een fotoboek waarin alle mooie herinneringen kan bewaart kunnen worden.
  • Conrad New York heeft het Conrad Skate pakket bedacht om mensen iets unieks te laten ervaren. Binnen dit pakket valt het verblijf, een ontbijt bij ATRIO, privé schaatslessen van olympische schaatser bij The Rink in Brookfield Place, een spectaculair gesigneerd cadeau en warme choco om het af te sluiten.
  • Tussen Thanksgiving en nieuwjaarsavond wordt het Holiday On Point pakket aangeboden door The Time Hotel New York*. Naast het verblijf in een van de suites zit er ook een kaviaar-pizza, fles Dom Perignon en een limo transfer van en naar het vliegveld bij inbegrepen.
  • Champagne Wishes,de nieuwe deal van The Surrey*, viert het nieuwe jaar met luxe. Een fles Veuve Cliquot, truffels en een champagne behandeling in de spa van het hotel brengen je helemaal in de party mood.
  • Als laatste biedt The Loews Regency* een echte kerst ervaring aan. Een grote kerstboom, warme chocolademelk, een Kate Spade New York pyjama en kerstverhalen in de lobby laten zien dat New York super knus kan zijn. 

Meer hotel deals in New York City >>

Wat te doen in New York - Watzijzegt

Never not eating: Het lekkerste eten in NYC

  • Een speciale kerst high tea kan worden geboekt bij The Palm Court at The Plaza. Genieten van smakelijke delicatessen op kerstavond of 1e kerstdag kun je hier als geen ander doen.
  • Tavern on the Green in Central Park biedt een heerlijke vastgestelde 3-gangen brunch aan. Daarnaast kun je met de kerstdagen genieten van het Traditional Tavern on the Green Christmas diner voor een luttele $125 per persoon.
  • Niet zoveel budget beschikbaar en toch lekker eten? Dan is Red Rooster Harlem de place to be. Een vastgesteld menu voor ‘maar’ $55 laat je kennismaken met traditioneel Amerikaans eten als maisbrood, pompoensoep en geroosterde kalkoen.
  • The Lambs Club presenteert een speciale brunch elke zaterdag in december en op eerste kerstdag. Geheel verzorgd met de lekkerste seizoen ’s gerechten en kerstzangers.
  • Foodies die de dollars echt flink willen laten wapperen deze kerst moeten naar David Chang’s Momofuku Ko. Daar betaal je voor een speciaal 8-gangen menu deze kerst maar liefst $225 (!) per persoon om ultiem luxe te genieten.

Meer lezen over New York City?

Bekijk dan ook deze berichten eens:

Heb jij de kerstmagie van New York City al eens zelf ervaren?

*Deze post bevat enkele affiliate links.
Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
6 reacties
  1. Leuk! Ik was in oktober in New York maar toen was het 23 graden en erg zonnig dus nog niet echt Kerststemming! ? Maar het lijkt me wel een fantastische ervaring om in december in New York te zijn dus wie weet, ooit…!!

  2. Ja helemaal fantastisch toch?! NY <3 Met kerst zelf ben ik er nog nooit geweest, wel in de novembermaand, maar lijk me nog wel wat om kerst daar te vieren!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Vier de herfst in New York: Central Park in de herfst

Vier de herfst in New York City

Boomtoppen die langzaam geel en oranje kleuren, dalende temperaturen en kortere dagen. Het najaar is niet voor iedereen favoriet, maar wereldstad New York komt tot leven tijdens de herfst! Vier de…