Nyhavn in Kopenhagen // Wat te doen in Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget

5x Uit eten in Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is the place to be voor zowel hip design als food fanaten. Van Deens Design tot økoligiske lunchspots, je struikelt er bijna over in deze Europese wereldstad. 5x hotspots: hier kun je lekker uit eten in Kopenhagen.

5x Uit eten in Kopenhagen

Niet heel gek dat jaarlijks miljoenen toeristen er een bezoek brengen aan de Deense hoofdstad. Ik ontdekte tijdens mijn bezoek een paar leuke hotspots in Kopenhagen, van boekcafe’s tot Deense winkels.

1. BioMio

Biologisch restaurant BioMio in Kopenhagen is gevestigd in een voormalig slagerij pand in het Meatpacking District (daar hoef je niet speciaal voor naar NYC). Deze Deense hotspot serveert seizoensgebonden gerechten volgens een 100% biologisch principe, maar vooral ook gezond én lekker.

Eten en drinken bestel je zelf aan de bar. Het kan even duren voor je gerechten op tafel staan, maar dat is eigenlijk precies wat bij hun motto past.

Halmtorvet 19, 1700 København V, (+45 33 31 20 00) www.biomio.dk

Hotspot: BioMio Kopenhagen - Watzijzegt.com
Biologisch eten bij Bio Mio in Kopenhagen

2. Meyers Bageri

Meyers Bageri is een bakkerijketen (Jægersborggade 9 & Store Kongensgade 46) die werd gestart door bekende Deense chef-kok en restauranthouder Claus Meyer. Met Deense specialiteiten als kanelsnurrer & kanelsnegl.

3. Paludan Bog&Café

In Paludan Bog&Café (Fiolstræde 10-12, København K, paludan-cafe.dk) zit je midden tussen de boeken met een kopje koffie of een uitgebreide lunch (op de kaart staat natuurlijk het traditionele smørrebrød voor de liefhebbers) tegen betaalbare prijzen.

Paludan is een eetcafé, tweedehands en moderne boekhandel ineen. Bekende sfeervolle hotspot, mét gratis Wi-Fi.

Paludan Bog&Café

4. Søstrene Grene

Amagertorv 29, 1160 København K, www.grenes.dk

Zussen Anna & Clara hebben een originele discountwinkel opgezet waar ze oneindig veel kleurige en geurige producten van over de hele wereld verkopen. Je kijkt je ogen uit en als je niet oplet, zit je koffer op de terugreis ineens een stuk voller.

Naast de vestiging aan Amagertorv zijn er nog twee winkels in Kopenhagen, deze vind je aan de Fisketorvet en Field’s Arne Jacobsens Allé 12.

Shoppen bij Sostrene Grene in Kopenhagen

5. Nyhavn

Niet één hotspot maar wel een fijne plek om de sfeer van Kopenhagen op te snuiven: Nyhavn – met haar bekende pittoreske gekleurde huisjes – is vooral zomers een goede plek om tussen gevulde terrassen een drankje aan het water te drinken.

Hier at ik een heerlijke lunch bij Nyhavn en vind je nog talloze andere restaurants voor een smakelijke lunch of diner. Of doe zoals de Denen zelf en ga met een flesje frisdrank of bier aan de kade zitten als het lekker weer is.

Nyhavn, 5x hotspots in Kopenhagen

Bewaar 5x hotspots in Kopenhagen op Pinterest

Heb jij nog favoriete hotspots in Kopenhagen?

5 reacties
  1. Leuk artikel! Kopenhagen lijkt me heel leuk. Ik heb al jaren de LP in mijn kast staan, maar het is er nog niet van gekomen. Ik heb weer wat extra redenen om actie te ondernemen nu ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
7x Hotspots in New York City

7x Hotspots in New York City

New York City telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker…