Natasja // Wat zij zegt (door Ceder Klikt)

The world according to me 81 over life lately

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen maanden lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me dit jaar vooral bezig hield? 

The world according to me #81

“Ja hallo, ik ben er nog.” Met deze zin opende ik mijn laatste persoonlijke blogpost, inmiddels bijna twee jaar (!) geleden. En ondanks dat ik van plan was weer vaker van deze persoonlijke updates te schrijven, gebeurde dat daarna – op twee maandoverzichten na – helemaal niet meer.

Ook over deze post heb ik lang getwijfeld. Het stond al maanden tussen mijn concepten en ik heb talloze zinnen getikt en weer weg gehaald. Persoonlijke foto’s toegevoegd en verwijderd. Want wil ik nog wel persoonlijke verhalen delen online?

Donkere dagen en catfishing

Na anderhalf jaar pandemie en veelal thuiswerken (en blijven) was ik in 2021 vooral uitgeblust en ongelukkig. Tijdens de donkere herfst en winter die volgde, had ik nog minder energie of behoefte om online persoonlijke belevenissen te delen. En toen ik vlak voor kerst dat jaar ineens een bericht kreeg van een Amerikaanse man die het slachtoffer bleek van catfishing met míjn foto’s, was ik even helemaal klaar met Het Internet.

The world according to me - Natasja

Ik archiveerde het merendeel van mijn selfies en portretten op Instagram en had al helemaal geen zin meer om hier nog persoonlijke belevenissen of maandoverzichten te delen. Helaas heb ik nooit kunnen achterhalen wie mijn foto’s heeft gejat, waar ze werden gebruikt of ze nog steeds worden gebruikt…

Het antwoord op die laatste vraag weet ik inmiddels want ik kreeg eerder dit jaar weer een mailtje. Dit keer van een Duitse man die me waarschuwde dat mijn foto’s werden gebruikt voor oplichting via een datingsite…

Ik vind het eng en frusterend tegelijk, maar heb werkelijk géén idee hoe ik dit kan stoppen… de naam die de oplichters gebruiken, is nog net geen Jane Doe en de fake profielen met mijn foto’s kon ik zelf nergens vinden. Geen idee dus hoe ik ervoor zorg dat dit stopt… Als iemand tips heeft?

Fast forward naar nu

Fast forward naar twee jaar later en het gaat op veel vlakken gelukkig wel een stuk beter! Ik ontdekte de oorzaak van een deel van mijn terugkerende worstelingen: zo blijk ik de gelukkige bezitter van een neurodivers brein. Een ADHD-brein om precies te zijn.

Iedereen die mij een beetje kent, zal het niet enorm verbazen. Er vielen ook ineens een heleboel puzzelstukjes op hun plek. Toch kostte het wat tijd om te verwerken. Want wat als ik dit eerder had geweten…? En hoe kan ik dingen voor mezelf nu fijner regelen?

Natasja // Wat zij zegt (door Ceder Klikt)

Natasja // Wat zij zegt (foto door Ceder Klikt)

Een groot deel van 2022 stond dan ook in het teken van ontdekken wat voor mij wel en niet werkt. Dat gaat gepaard met de nodige ups en downs; er is geen rechte weg richting herstel en het leven is natuurlijk ook gewoon niet perfect zonder hobbels.

Wat zij zegt in de lift

Dat geldt ook voor mijn blog, waar waar ik inmiddels alweer ruim 10 jaar (!) hard aan werk en veel liefde en tijd in heb gestopt. Dat betaalt zich eindelijk uit, want na een flinke dip in verkeer (en inspiratie) tijdens de pandemie, gaat het met bezoekersaantallen nu heel goed.

Zo goed zelfs, dat ik dit jaar zelfs een paar keer bezoekersrecords verbrak en meer dan 49.000 bezoekers in een maand mocht verwelkomen! Dat maakt het ook een stuk leuker om weer te werken aan nieuwe content en jullie te voorzien van ideeën voor een avondje uit met toffe hotspots of tips voor een weekendje weg in binnen- en buitenland.

2023 tot nu in beeld

En nu? Inmiddels zitten de eerste zes maanden van 2023 er alweer op. Ook dit jaar waren er de nodige ups en downs. Het waren hectische maanden op werkvlak en ook privé speelde er van alles.

Maart en april 2023 in beeld

Lekker eten en keramiek: mijn favoriete bezigheden de afgelopen maanden

Gelukkig waren er ook leuke uitstapjes in eigen land. Ik ging door met mijn cursus keramiek, waar ik vorig jaar september mee begon. We woonden alweer drie jaar samen en vierden dat met onze favoriete bezigheid: de deur uit voor heerlijk eten en drinken.

Ook gingen we op pad naar steden als Arnhem, waar we de Foodhall ontdekten, en Amersfoort waar we door de straten van het oude centrum dwaalden.

Mei in beeld 2023

Van linksboven naar rechtsonder: lunchen bij De Huiskamer van Driebergen, borrelen en spelletjes bij Buitenplaats de Bergse Bossen, thuis met Exploding Kittens en mijn eigen katten

We zochten de rust op in Driebergen om de drukte in eigen Bevrijdingsstad te ontlopen. En ontdekten weer eens het plezier van ouderwetse bordspellen en nieuwe kaartspelletjes (Exploding Kittens, anyone?).

Juni in beeld 2023

In juni werd het eindelijk echt zomer, gingen de leukste pop-up terrassen weer open, haalden we het eerste softijsje op de Veluwe en stonden we spontaan ineens met onze voeten op de A12 tijdens een open dag van de bouw.

Wat zij schreef

Afgelopen jaar schreef ik regelmatig nieuwe artikelen en gaf ik oude artikelen een update met verse info of foto’s. Laat je inspireren voor je volgende trip door deze artikelen:

Wat gaat zij nu doen?

En na een roerige eerste helft van 2023 kijk ik uit naar de komende zes maanden. Naar nieuwe uitstapjes, meer lessen keramiek en zitten achter de draaischijf. Meer rust en plezier. En naar meer content maken voor Wat zij zegt en andere blogprojecten.

In welke vorm dat wordt, blijft nog even zoeken. Schrijven en fotograferen zijn nog steeds mijn favoriete vormen van content maken. Maar ook op een platform als Instagram, dat oorspronkelijk begon als foto-app, ligt de nadruk vooral op bewegend beeld. Ik waag me nu af en toe aan het maken van reels maar video’s maken is nog niet mijn nieuwe standaard.

En ondanks dat ik me niet wil laten tegenhouden door de minder leuke kanten van online zijn, weet ik nog niet of echt persoonlijke updates nog goed passen bij Wat zij zegt

Of ik die persoonlijke berichten en foto’s dus ook weer regelmatig ga delen op mijn blog en Instagram, kijk ik dus nog even aan. Wie weet, als jij als lezer – en ik als blogger – het leuk vindt!

Wat hield jou bezig de afgelopen tijd? En hoe gaat het gaat het met je?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug wil zien op Wat zij zegt? Of heb je prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter als je ideeën of vragen hebt!

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
De allerlaatste over 2020 (en hoi 2021)

De allerlaatste over 2020 (en hoi 2021)

Het is inmiddels een persoonlijke traditie om aan het begin van het nieuwe jaar nog één keer terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten, waar reisde…