Uit eten en drinken in Gouda: hotspots + restaurants in Gouda ©VVV Gouda

Uit eten en drinken in Gouda: hotspots en restaurants in Gouda

Binnenkort uit eten in Gouda en op zoek naar de lekkerste hotspots en restaurants voor lunch, diner of gezellige borrel? Hier wil je eten en drinken in Gouda!

Lekker eten en drinken bij deze restaurants in Gouda

Gouda is een gezellige, historische stad in de Randstad. Je vindt er idyllische straatjes en grachten en imposante gebouwen als de Sint-Janskerk. Maar ook moderne ontwikkelingen en hippe hotspots. Ontdek wat Gouda te bieden heeft als het gaat om lekker eten en drinken: maak kennis met deze restaurants en foodie hotspots in Gouda.

Hotspots + restaurants in Gouda

Op en rond de Markt vind je tal van gezellige cafés, lunchrooms en restaurants.

  • Brasserie – Bar De Zalm (Markt 34) – De Zalm is misschien wel één van Gouda’s mooiste plekken voor een lunch, borrel of diner. Het gebouw was ooit het oudste hotel van Holland en de inrichting werd gebaseerd op beroemde brasserieën in Parijs. Voor een klassieke brasserie-ervaring met gevarieerde gerechten uit de Franse keuken, zeven dagen per week.
  • Brasserie Copper (Markt 26) – Het keukenteam stelt tweemaal per jaar een nieuw menu op waarbij er ‘voor ieder wat wils’ op de kaart staat. Van zondag t/m donderdag kun je kiezen voor het Copper weekmenu, bestaande uit een voor, hoofd en- nagerecht voor €35,-. (www.brasseriecopper.nl)
  • Casa Chow (Markt 31) – Streetfood bar Casa Chow bevindt zich in een opvallend (kaas)geel gekleurd pand. Ook het interieur is kleurrijk, goed voor een instant tropische vibe in het stadshart van Gouda. Op het menu staat een mix van Aziatische- en Amerikaanse, van nacho’s tot sushi, ceviche en een frietje rendang.
  • Gouds Glas (Markt 40) – Restaurant Gouds Glas ging in 2020 open in een voormalig beursgebouw en trekt sindsdien de aandacht met zes grote glas-in-lood ramen – een verwijzing naar de glas-in-lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Net zoveel aandacht krijgt het menu, met veel lokale seizoensproducten die een hoofdrol in de keuken van de internationale chef. Maandag t/m zaterdag geopend.
  • Restaurant Belvedère (Markt 45) – Restaurant Belvedère is al sinds 1868 een begrip in Gouda op het centrale marktplein. Goed op alle momenten van de dag: van koffie met gebak tot een uitgebreide lunch of een diner met uitzicht op het stadhuis.

Uit eten en drinken in Gouda: hotspots + restaurants in Gouda ©VVV Gouda

Zonnige terrassen op de Markt in Gouda ©VVV Gouda

Meer restaurants in Gouda

Er zijn natuurlijk nog veel meer restaurants te vinden in het centrum en daarbuiten.

Henderick Bistro Bar (Lange Tiendeweg 2) – Henderick is een (inmiddels niet meer zo) verborgen pareltje in Gouda! Bij deze stijlvolle bistro-bar geniet je van goede wijnen, whiskey’s, gins, cocktails en creatieve gerechten. Je vindt het restaurant onder de Sint-Janskerk.

De Kleischuur (Vest 2) – Bij Restaurant de Kleischuur worden alle gerechten bereid met biologische en regionale ingrediënten uit het seizoen. Dinsdag t/m zondag 17.00 tot 23.00 uur open voor diner.

Koeien en Kaas (Achter de Waag 20) – Bij Restaurant Koeien en Kaas wordt Goudse kaas in het zonnetje gezet, samen met (gegrild) vlees. Op het menu staan de beste steaks, burgers en verrassende kaasgerechten. Er is ook een vestiging in Alphen aan den Rijn.

Lichtfabriek Gouda

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LF-Gouda (@lfgouda)

Lichtfabriek Gouda (Hoge Gouwe 189) – In deze oude lichtfabriek eet je in een fotogenieke setting! Dit industriële erfgoed in de historische binnenstad huist nu een restaurant waar je onder meer terecht kunt voor Italiaanse lunch en diner. In de wintermaanden ga je hier naar de Fonduefabriek!

Restaurant Brunel (Hoge Gouwe 23) – Voor klassiek en culinair genieten ben je bij Brunel aan het juiste adres. Ook wanneer je een bijzonder terras aan het water zoekt.

Unique (Prins Hendrikstraat 196) – Restaurant en wijnbar Unique heeft geen menukaart maar neemt je mee op een culinaire reis. Er zijn twee verrassingsmenu’s: de ‘culinaire reis’ en de ‘culinaire reis Unique’. Beide reizen bestaan uit zes gangen en bevatten zowel vegetarische-, vis- als vleesgerechten.

Viejee’s (Wijdstraat 13) – Bij Viejee’s staat het shared dining-concept centraal. Grote plateaus vol kleine gerechtjes zodat je samen van alles kunt proeven. Geen zin om je eten te delen? Dan bestel je gewoon van de kaart. Dinsdag t/m zaterdag geopend.

Koffie en lunch (to go) in Gouda

Even snel een lekkere koffie halen of ergens uitgebreid lunchen? Dan wil je deze hotspots in Gouda opzoeken.

Barista Café Gouda

Barista Café Gouda is gevestigd in een mooi pand en de perfecte plek voor een kop koffie, high tea, lunch of een borrel met hapjes met je vrienden, familie of collega’s.

Adres: Kleiweg 100, Gouda

Lees ook: High tea in Den Haag: hotspots voor een koninklijke high tea

Berg’s Bakery

Van Vliet is een begrip in Gouda: deze bakkerij bakt al meer dan honderd jaar Goudse Siroopwafels naar een oud (geheim) recept. Berg’s Bakery is te vinden in het centrum van de stad en in de lunchroom kun je elke dag kunt ontbijten. Ook de uitgebreide lunchkaart wil je uitproberen; er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten – zo komt de kaas van het Gouds Kaashuis.

Adres: Lange Groenendaal 32, Gouda

Keck.

Keck. is te vinden bij station Gouda. Er wordt hier gewerkt, gegeten, gedronken, gespeeld én je kunt hier fietsen huren. Dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 08.00 (zaterdag vanaf 9.00) tot 16.00 met een all day breakfast & lunch kaart.

Adres: Stationsplein 1e, Gouda

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KECK. (@keckingouda)

Koffiefabriek

Espresso, cappuccino of toch liever een latte macchiato? Wil je volle of magere of liever sojamelk? Een scheutje siroop of liever met een likeurtje om wat te vieren? Bij de Koffiefabriek – de allereerste espressobar van Gouda – kies je zelf en de barista’s bereiden het met liefde voor je.

Je kunt hier trouwens niet alleen terecht voor koffie: ook een heerlijk ontbijt in de vroege ochtend, lunch, Afternoon Tea en High Wine staan hier op het menu.

Adres: Nieuwe Markt 64, Gouda

Lunchcafé Curcuma

Bij Curcuma geniet je van biologische en vegetarische gerechten, met veel veganistische opties (en altijd minstens één gerecht met kurkuma). De weekspecial wordt afgestemd op het seizoen. De plek voor koffie, brunch en lunch of een lekkere snack of borrel.

Adres: Korte Groenendaal 21, Gouda

Migag (Wijdstraat 22) – Meer Aziatisch lekkers komt uit de Koreaanse keuken van Migag. Bij deze take-away haal je de lekkerste (h)eerlijke authentieke Koreaanse gerechten.

Mooiste terrassen en buitenplaatsen in Gouda

Gouda heeft piekfijne terrassen op de mooiste plekken: in binnentuinen, bij de Museumhaven en natuurlijk op de historische Markt in hartje centrum. Zoals de Kleischuur, met terras aan het water en gezonde bio lunches.

Op chique zit je bij de historische Visbanken in het centrum waar de koks van restaurants Brunel en Kamphuisen je culinair verwennen.

Uit eten en drinken in Gouda: hotspots + restaurants in Gouda ©VVV Gouda

Lekker eten en drinken aan het water in Gouda ©VVV Gouda

Buiten Eten + Drinken (Oosthaven 23a) – Bij Buiten eten+drinken wordt niet zomaar in de pannen geroerd. Op het menu staan gerechten die grotendeels zijn bereidt met Groene Hart streekproducten. Dinsdag t/m zondag vanaf 17:00 uur. Sla in de zomer ook de gezellige stadstuin niet over!

Of bezoek de Museumtuin waar het Museumcafé (Achter de Kerk 14) en LF Gouda al eens zomers pop-up restaurant openden.

Zin in een stadsstrand? Ga dan naar restaurant De Vrijheid op het industriële GOUDasfalt-terrein waar je naartoe vaart met Pontje Gein.

Borrelen in Gouda

Je dagje uit in Gouda sluit je af met een cocktail of biertje in een van de cafés of barretjes in Gouda.

  • Dependance cocktailbar (Markt 25) – Drink een June Bug in de coole setting van Dependance Cocktailbar. Open op vrijdag en zaterdag (wel even reserveren).
  • BarBier (Markt 30) – BarBier is hét speciaalbiercafé van Gouda. Kun jij kiezen uit een van de 130 speciaal-bieren op de kaart?
  • Coffee, Cocktail & Champagnebar COCO – Te vinden in het nieuwe Boutique Hotel WSHS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VisitGouda (@visitgouda)

Waar ga jij het liefst lekker eten en drinken in Gouda?

Meer culinaire inspiratie en hotspots in de Randstad:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen