Deze films mag je niet missen (en deze kun je beter overslaan)

Langzaam maar gestaag vordert mijn 2015 movie challenge en kan ik geregeld weer een film toevoegen aan het groeiende lijstje films dat ik dit jaar zag. Dit zijn de leukste (en minst leuke) films die ik de afgelopen tijd zag.

Films to see #7

Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Spuit elf keek eindelijk naar deze door velen bejubelde film. En terecht, want wat een prachtige film! Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) won 4 Oscars en versloeg daarmee onder meer Nightcrawler.

Het verhaal: Riggan Thomson (Keaton) is een aan lager wal geraakte filmster die ooit furore maakte met zijn vertolking van de iconische superheld Birdman. Maar het grote publiek is hem inmiddels vergeten, zijn vrouw is bij hem weg en zijn dochter een recovering addict. Hij steekt al zijn tijd en geld in een Broadway-toneelstuk in de hoop daarmee zijn reputatie te herstellen en zijn leven terug te krijgen.

De filmstijl was even wennen maar gaat dat zien! Met Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton, Zach Galifianakis en Naomi Watts. Bekijk hier de trailer.

Films to see #7 Birdman, Kingsman

Kingsman: The Secret Service (2015)

Op-en-top Brits acteur Colin Firth zou je niet direct verwachten in de rol van geheim agent maar in Kingsman: The Secret Service werkt het prima.

Het verhaal: De Kingsman is een genootschap van geheim agenten dat wereldwijd opereert. Wanneer een van de leden omkomt bij een operatie, worden de overgebleven Kingsmen gevraagd om een kandidaat-opvolger voor te dragen. Galahad (Firth), een van de veteranen van de Kingsmen kiest voor Eggsy (Taron Egerton), een jeugddelinquent en de zoon van een oud-kingsman die ooit zijn leven heeft gered. Met Samuel L. Jackson als gestoorde schurk.

Kijk hier een trailer.

John Wick (2014)

Het verhaal: Hitman in ruste John Wick (Keanu Reeves) verliest zijn vrouw aan een ziekte en vervolgens de pup en zijn geliefde muscle car bij een inbraak. Wanneer hij erachter komt dat de zoon van zijn vormalige werkgever erachter zit, zweert hij wraak en pakt hij zijn oude leven weer op.

Nu ben ik fan van Keanu maar John Wick is écht een vette film, vol actie & spanning. Check hier een trailer.

Films to see #7 Mad Max John Wick

Mad Max: Fury Road

Nog een vette actiefilm is Mad Max: Fury Road. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie geen idee had waar ik nu eigenlijk naar zat te kijken – de eerste Mad Max films met Mel Gibson in de hoofdrol heb ik nooit gezien – en wat sceptisch raakte over het verloop van de film. Maar deze post-apocalyptische film is zo geweldig geschoten dat je blijft kijken: het lijkt een lange actiescène die je van begin tot eind in z’n greep houdt. Aanrader dus.

Het verhaal: Max Rockatansky (Tom Hardy) probeert te overleven in een apocalyptische wereld waarin bendes op zoek zijn naar voedsel en olie. Nadat hij gevangen genomen wordt én ontsnapt, kruist hij paden met de eenarmige Imperator Furiosa (Charlize Theron), die haar eigen redenen heeft om te vluchten voor opper-bandiet Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne).

Bekijk hier de trailer.

Ook leuk:

  • Real Steel (2011) – met Hugh Jackman die met van zich zijn vervreemd geraakte zoon de wereld van de boksrobots induikt
  • Epic (2013) – mooie animatiefilm over een meisje dat in een miniatuurwereld van bosmensjes verzeild raakt
  • R.I.P.D. (2013) – politieagent Ryan Reynolds komt om tijdens het werk en ontdekt dat er ook een after-life politiekorps bestaat, waarin Jeff Bridges zijn partner wordt

Films not to see

En dan zijn er natuurlijk ook nog films waarvan ik na afloop dacht, wáár heb ik net naar gekeken?! Films die ronduit slecht, niet interessant of een beetje vaag en ongemakkelijk waren.

Magic Mike XXL (2015) – Goed, voor het verhaal ging ik er sowieso al niet heen maar een ruim twee uur durende vertoning waarmee de makers teveel verschillende doelgroepen proberen aan te spreken én het aantal dansscènes ook nog eens tegenvalt? Nee. Typisch zo’n film waarvan de leukste stukjes al in de trailer zitten.

Nightcrawler (2014) – Okay, niet zien is misschien niet het goede advies want Jake Gyllenhaal is steengoed als Lou Bloom in Nightcrawler. Steengoed en naarmate de film vordert, steeds onaangenamer en zelfs een tikje creepy. Wanhopig op zoek naar werk en inkomen, ontdekt  Lou de wereld van crime journalism in L.A. en stort zich volledig op het filmen van ongelukken en criminaliteit. De concurrentie is moordend en Lou gaat letterlijk over lijken om steeds succesvoller te worden. Dat zorgde ervoor dat ik na afloop van de film met een enorm ongemakkelijk gevoel bleef zitten. Bekijk hier een trailer.

Meer filmtips? Hier staat de volledige lijst van films die ik dit jaar zag,

Welke films moet ik volgens jou echt nog zien?

7 reacties

  1. Vooral genoten van Mad Max en voor Birdman zelfs onze vertrouwde Pathé verlaten voor een bezoekje aan het Lieve Vrouwe filmhuis. Ik ben volgens mij een van de weinigen die Kingsman niet echt geweldig vond. Was het voor mij net niet.

    John Wick gewoon een lekkere actiefilm En Nightcrawler inderdaad goed creepy. Hou ervan!

  2. Ah Mad Max! Ja dat heb je dan als je wat ouder bent he, maar Mad Max is echt jeugd sentiment. Dat was “in mijn tijd” (zo’n foute opmerking haha) echt een hype. Ben echt heel benieuwd naar de nieuwe, al kan ik Mel Gjbson niet uit mij. Hoofd krijgen. Van John Wick had ik al voorstukjes gezien dus goed om te horen dat het een aanrader is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: