De leukste stedentrips in februari

De fijnste stedentrips in februari

In februari op citytrip? Ontvlucht het winterse weer dit voorjaar met een leuke stedentrip naar het zuiden of vier de kou tijdens het carnaval. Dit zijn de fijnste stedentrips in februari.

De fijnste stedentrips in februari

In de meeste Europese steden is het net als in Nederland gewoon winter. Toch kun je zo een stad op een andere manier ontdekken dan in de zomermaanden. Er zijn vaak minder toeristen en dankzij de winter zie je de stad soms letterlijk in ander licht. Ontvlucht het grijze, winterse weer in Nederland tijdens een stedentrip in februari!

Stedentrip dit voorjaar: Vlieg naar de zon in februari

In februari een stedentrip maken naar een warme bestemming, waar je kunt genieten van zon, zee en strand? In het Midden-Oosten met steden als Dubai en Tel Aviv ben je op de juiste plek. Het is er lekker zonnig en dankzij de stranden van deze steden kun je alvast werken aan een vroege zomertint.

Wie geen zin heeft om op het strand te liggen, kan zich hier uitleven in het uitgaansleven. Tel Aviv en Dubai staan bekend om hun levendige uitgaansleven, goede keukens en ruime shoppingaanbod.

Tel Aviv (via Unsplash)

Vlieg jij naar Tel Aviv (foto via Unsplash) of Dubai binnenkort?

Iets dichterbij is Barcelona een goede optie. Het is er nog niet zomers warm, toch liggen de temperaturen hier hoger dan in ons koude kikkerlandje. Ook Madrid is een heerlijke Spaanse bestemming om in februari te bezoeken. Net als Valencia en Sevilla, waar een terrasje vaak al goed te doen is deze maand.

Real Jardín Botánico de Madrid

In de Koninklijke Botanische tuin van Madrid groeien ruim 30 duizend verschillende soorten bloemen en planten, afkomstig van over de hele wereld (Foto via Unsplash)

Wie liever naar buurland Portugal gaat, heeft aan Porto een goede bestemming. Porto bruist en staat bol van restaurants, barretjes en winkeltjes. Maak een boottochtje over de rivier en sluit af met een heerlijk visgerecht in een eettentje aan zee, met bijpassende portwijn natuurlijk. Dankzij haar zeeklimaat heeft Porto een aangenaam voor- en naseizoen. Heerlijk in februari dus.

Lees ook: 6 Originele bestemmingen in Portugal
Maak een stedentrip naar Porto in Portugal (foto via Unsplash)
Maak een stedentrip naar Porto in Portugal (foto via Unsplash)

Bezoek een romantische stad tijdens Valentijnsdag

Als eeuwig vrijgezel heb ik eerlijk gezegd niet zoveel met Valentijnsdag. Dat hoeft jou natuurlijk niet tegen te houden een romantische stedentrip te maken!

Een reisje naar Rome in februari ligt binnen handbereik: binnen 2,5 uur vliegen ben je in Italië, waar je je winterdip vervolgens kunt bestrijden met Italiaanse pizza en pasta. Wie wil dat nu niet? Lekker struinen langs de Romeinse historie en kunst – Rome is een groot openluchtmuseum – zorgt ervoor dat je een deel van die calorieën ook weer verbrandt.

Bezoek Rome in februari (foto via Unsplash)

Bezoek Rome in februari (foto via Unsplash)

Ga met stedentrips.nl naar Rome

Romantiek ten top: Parijs

Ook een trip naar Parijs mag niet ontbreken onder het kopje ‘Romantische stedentrips’. De stad van de liefde is een populaire bestemming en ideaal voor romantici. Struinen langs de Seine, kussen onder de Eiffeltoren en wegdromen bij het Sacré-Coeur in Montmartre.

Stedentrip in februari: waar moet je heen? Parijs is altijd een goed idee!

“Paris is always a good idea” Audrey Hepburn (foto door Ekaterina Pokrovsky, via Shutterstock)

Vier carnaval in februari

Niet alleen in ons koude kikkerlandje wordt carnaval gevierd. Ook in het buitenland kun je prima feestvieren.

Het Duitse Keulen is misschien wel dé carnavalshoofdstad van West-Europa. Het centrum van de stad is tijdens ‘Karneval’ volledig versierd en live muziek en optochten ontbreken niet. De grootste optocht vindt plaats op carnavalsmaandag. De Rosenmontagszug, zoals de officiële optocht heet, begint om 10.30 uur en gaat vrijwel de hele binnenstad door.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door nicecarnaval (@nicecarnaval) op

Carnaval is het grootste jaarlijkse evenement van Zuid-Franse badplaats Nice en duurt hier bijna twee weken. Half februari wordt het Carnaval geopend met een grote carnavalsparade, dit jaar volgens het thema “Roi du Cinéma”. Tijdens de twee weken die het festijn duurt, kun je bijna dagelijks festiviteiten bijwonen. De grote publiekstrekkers van het carnaval in Nice zijn de bloemencorso’s en de grote optochten.

Carnaval in Venetië in het voorjaar

Tot slot is het carnaval in Venetië natuurlijk ook een geweldig festijn om mee te maken! Honderdduizenden mensen trekken jaarlijks naar Venetië om dit bijzondere feest mee te vieren. ‘Carnevale’ in Venetië duurt meestal 10 tot 12 dagen en eindigt de dag voor Aswoensdag. Het San Marcoplein is het hart van het Carnevale; ook in de rest van de stad zijn tal van festiviteiten. Een grote vuurwerkshow sluit het carnaval af.

De fijnste stedentrips in februari | vier carnaval in Venetië

Ga jij deze maand nog op stedentrip? Wat is jouw favoriete citytrip in februari?

Liever in maart op pad? Stedentrips in maart: de leukste citytrips dit voorjaar

2 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen