Londen in stijl - Watzijzegt.com

REISBOEK: Londen in stijl

Londen is toch wel een van mijn favoriete Europese steden. Toen het boek Londen in stijl in de bus viel, werd ik meteen enthousiast. Wat een prachtige stijlgids over Londen!

Boekrecensie: Londen in stijl

Londen in stijl is dé stijlgids voor vintage-liefhebbers, aldus de uitgever. En als ik het boek zo door blader, zou dat best weleens kunnen kloppen. Alleen al de cover en het papier nodigen uit tot meer. Het is namelijk niet het standaard dunne papier dat je in reisgidsen vindt, maar heerlijk dik papier waar ik niet van af kan blijven.

Londen in stijl - Watzijzegt.comLonden in Stijl - Watzijzegt.com

De leukste tips over Shoreditch en andere wijken komen aan bod in dit boek

Wat er op het papier staat, is ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Het boek bevat meer dan 150 adresjes in Londen die schrijfster Saska Graville uit eigen ervaring heeft verzameld: waar kun je slapen tussen de designklassiekers, in welke pub moet je zijn voor een vrijdagmiddagborrel met Londenaren, en waar koop je de ultieme designer pumps?

Naast eigen ervaring (ze is geboren en getogen in Londen) vroeg ze eigenaren van genoemde winkels naar hún favoriete adresjes. Het boek is opgedeeld in de Londense wijken en bevat nog wat extra hoofdstukken met de ideale dag in Londen volgens de schrijfster en interviews met Londenaren.

Direct zin om op reis te gaan

Het is misschien niet de ideale reisgids om mee te nemen – het is nogal groot en zwaar – maar dat ik hier inspiratie uit ga halen voor mijn volgende bezoek aan Londen is duidelijk. Na het lezen van amper twee hoofdstukken heb ik dus echt zin om er direct heen te gaan.

Can I go now?! Helaas niet, maar tot die tijd ligt dit boek prachtig te wezen op mijn nachtkastje vermoed ik.

Londen in Stijl - Watzijzegt.com

Haal zelf Londen in stijl in huis

Een heel fijn kadootje van Verkeersbureaus en Kosmos Uitgevers, die ik dan ook hartelijk wil bedanken! Ben jij ook zo enthousiast als ik of ga je binnenkort naar Londen? Londen in stijl is sinds half september op de Nederlandse markt en ook online verkrijgbaar voor € 19,95.

Meer lezen over Londen?

Check dan ook deze artikelen over Londen eens:

Kende jij deze vintage stijlgids over Londen al?

15 reacties
  1. I love it! Alleen dat papier al is zo fijn, het voelt enorm luxe aan. Ik was binnen een uur al 3 wijken verder en er staat enorm veel inspiratie in voor een vervolg tripje. Leuk!

  2. Ziet er mooi uit, lijkt me ideaal om uit zo’n boek inspiratie op te doen. Maar meenemen naar de bestemming? dan ga ik ook voor kleinere, praktischere boekjes die kapot mogen gaan. Dat zou toch te zonde zijn met zo’n boek als deze :)

  3. Oew dat klinkt best als een leuk boek zeg! Misschien dat ik die ook eens een keertje ga bestellen!

  4. Leuuukkkk, zo’n reisgids met een twist. Ik moet ook nog eens terug naar Londen, toen was ik 15 en gingen we met school en verbleven bij een gastgezin wat stom was :’D pfoe. Maar dat was vast de leeftijd. Mwiii mijn site in je sidebar hihi, leuk.

    1. Ik was er ook voor het eerst met school, op m’n 17e en gezellig met z’n allen in een enorm ranzig hostel! :’) Gelukkig daarna inmiddels een paar keer terug geweest. En jaaa! Zelfverheerlijking van mij natuurlijk ;-)

  5. Wat goed dat er nu een Nederlandse vertaling van dit boek is. Ik heb het boek hier in Londen gekocht en het is voor mij een fantastische inspiratiebron om steeds meer van mijn nieuwe stad te leren kennen. Geschreven door een local, dus geen adresjes waar je super veel toeristen tegenkomt. Inderdaad een aanrader!

    1. Superleuk boek ja, ik ga hem zeker gebruiken voor mijn volgende Londen trip! Al is het natuurlijk wel de vraag hoe zulke adresjes voor insiders blijven als ze in boekvorm worden uitgebracht :’)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen