11x favoriete restaurants in het buitenland

De afgelopen jaren heb ik talloze restaurants in het buitenland mogen uitproberen. Tijdens vakanties en blogtrips ontdekte ik zo soms echte pareltjes. Deze favoriete restaurants in het buitenland hoop ik ooit nog eens te bezoeken.

11x favoriete restaurants in het buitenland

Door de jaren heen heb ik tal van buitenlandse restaurants van binnen gezien. Logisch, want a) elk mens moet eten en b) het is wat mij betreft een van de betere manieren om een land echt goed te leren kennen.

Veel restaurants waren niet per se noemenswaardig maar met name sinds ik social media en bijvoorbeeld Foursquare gebruik, zitten er soms toch echte pareltjes tussen. Restaurants die ik ooit nog eens hoop te kunnen bezoeken om er weer eens net zo lekker te eten – of drinken – als de eerste keer.

Mijn favoriete restaurants in het buitenland

 

 1. Pasta-Hippo-Vino, Antwerpen – voor lang en gezellig dineren met vrienden is Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen een aanrader.
 2. Karakter, Curaçao – heerlijk lunchen of dineren bij Karakter aan het strand met uitzicht op een azuurblauwe zee, wie wordt daar nu niet blij van?
 3. BioMio, Kopenhagen – lekker biologisch eten bij BioMio in het Meatpacking District van Kopenhagen.
 4. Huis der Burgers, Leuven – voor een snelle maar vooral smakelijke burger ga je in Leuven naar Huis der Burgers.
 5. La Tapería, Benidorm – de ene tapas is de andere niet, maar die bij La Tapería in Benidorm zijn stuk voor stuk heerlijk.
 6. 230 FIFTH, New York City – Niet zozeer vanwege het eten maar het uitzicht op het Empire State Building en Manhattan vanaf 230 FIFTH rooftop bar is geweldig!

230 FIFTH rooftop bar, NYC, Nat

Een selfie vanaf een New Yorkse rooftop bar is natuurlijk een must

 1. Marshe Bieu, Curaçao – voor een echt goede hap tussen de locals op Curaçao moet je naar het beroemde Marshe Bieu.
 2. STORY urban deli shop, Antwerpen – naast lekkere sandwiches heb je ook geweldige taartjes bij STORY in Antwerpen.
 3. Buddakan, New York City – laat je inner-Carrie los en ga dineren in stijl bij Buddakan in Manhattan, NYC.
 4. Marco Pierre White Steakhouse, Newcastle – het restaurant van sterchef Marco Pierre White in Newcastle is een aanrader voor een avondje uitgebreid tafelen.
 5. Oficina Latina, New York City – klein, druk en gezellig is het altijd bij Oficina Latina in New York City, waar je onder meer exotische biertjes en heerlijke nachos kunt bestellen.

Voor meer hotspots ga je naar www.watzijzegt.com/hotspots/ of kijk je hier.

Heb jij favoriete restaurants in het buitenland?

6 reacties
  1. Misschien scheelt het dat ik flink wat ouder ben en dus veel meer vakantiedagen heb kunnen vieren, komt vanzelf ;-) Maar ja, zeker blij met wat ik tot nu toe heb kunnen zien! En lang leve selfies ;-)

 1. Ah die Pasta-Hippo-Vino is zowat het vaste lunchadresje wanneer ik met mijn mama ga shoppen in Antwerpen :)
  Wanneer je eens in Brussel bent, probeer dan zeker eens Henri op de Vlaamsesteenweg (en verken er meteen de buurt, want in de “Vlaamse wijk” vind je superleuke adresjes!)

  1. Ah wat leuk! Wij hebben er echt een leuke avond gehad en lekker gegeten :) Brussel ben ik helaas nog steeds niet geweest dus ik hou je tips in gedachten, thanks!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
5x Hotspots in Utrecht

5x Hotspots in Utrecht

Als het op steden aankomt, is Utrecht een van mijn favoriete plekken om uit te hangen. Goed bereikbaar, een heerlijk centrum om door rond te dwalen en zoveel leuke restaurantjes…