Eten en drinken in een restaurant

10x favoriete restaurants in het buitenland

De afgelopen jaren heb ik talloze restaurants in het buitenland mogen uitproberen. Tijdens vakanties en blogtrips ontdekte ik zo soms echte pareltjes. Deze favoriete restaurants in het buitenland hoop ik ooit nog eens te bezoeken.

10x favoriete restaurants in het buitenland

Door de jaren heen heb ik tal van buitenlandse restaurants van binnen gezien. Logisch, want a) elk mens moet eten en b) het is wat mij betreft een van de beste manieren om een land echt goed te leren kennen.

Er waren natuurlijk genoeg restaurants waar ik prima heb gegeten maar niet per se over hoef te schrijven. Maar vooral sinds ik dankzij social media en bijvoorbeeld Foursquare veel meer tips van anderen ontdek, zitten er soms toch echte pareltjes tussen de restaurants waar ik eet.

Mijn favoriete restaurants in het buitenland

Restaurants in het buitenland die ik ooit nog eens hoop te kunnen bezoeken om er weer eens net zo lekker te eten – of drinken – als de eerste keer.

1. Pasta-Hippo Vino in Antwerpen (België)

Voor lang en gezellig dineren met vrienden is Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen een aanrader. Dit restaurant heeft drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker kunt borrelen.

Lees meer over mijn ervaring bij Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen.

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen
Antwerpen: Pasta-Hippo-Vino

2. Story Bistro in Antwerpen (België)

Bij STORY urban deli shop – te vinden tegenover het Museum aan de Stroom op ‘t Eilandje in Antwerpen – kun je terecht voor lekkere sandwiches en geweldige taartjes. Hier genoot ik van een smakelijke lunch in goed gezelschap.

Story Urban Deli Shop Antwerpen

Toch liever ergens anders heen? Wellicht zit er tussen deze 50 (!) restaurant tips in Antwerpen nog een leuke optie voor je.

3. Huis der Burgers in Leuven (België)

Hamburgers zijn hot en dus verschijnen er steeds meer burgerrestaurants. Ook in Leven, waar je voor een snelle maar vooral smakelijke burger naar Huis der Burgers moet. Hier staan verschillende burgers op de kaart, gemaakt van rundvlees, kip en vis net als vegetarische opties. Lekker snel dineren in een industriële setting, aanrader!

Lees hier meer over mijn ervaring bij Huis der Burgers in Leuven.

Burgers eten bij Huis der Burgers in Leuven

4. La Tapería in Benidorm (Spanje)

De ene tapas is de andere niet, maar die bij La Tapería in Benidorm zijn stuk voor stuk heerlijk. Ik at hier tijdens een verblijf in Benidorm en liet me verrassen door de vele smakelijke tapas die hier op het menu staan.

Lees hier meer over mijn ervaring bij La Tapería in Benidorm.

5. Bistro Bosch in Kopenhagen (Denemarken)

Lekker biologisch eten bij BioMio in het Meatpacking District van Kopenhagen. Ik at hier een heerlijk gezond diner terwijl ik bij praatte met een vriend die naar Kopenhagen was verhuisd. Anno 2021 is het restaurant omgedoopt tot Bistro Bosch, met nog steeds de heerlijkste (gezonde) gerechten op de kaart.

Lees hier meer over mijn ervaring bij BioMio in Kopenhagen.

6. Marco Pierre White Steakhouse in Newcastle (UK)

Het restaurant van sterchef Marco Pierre White in Newcastle is een aanrader voor een avondje uitgebreid tafelen. Het was mijn eerste ervaring met dineren in het restaurant van een bekende chef en het stelde niet teleur! Op de avond zelf stond Marco niet zelf in de keuken, waarschijnlijk logisch, toch deed dat niets af aan de leuke (en smakelijke) ervaring.

Lees hier meer over mijn ervaring bij Marco Pierre White Steakhouse in Newcastle.

Heerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in Newcastle

7. Karakter op Curaçao

Heerlijk lunchen of dineren bij Karakter aan het strand met uitzicht op een azuurblauwe zee, wie wordt daar nu niet blij van? Hier beleef je echt de ultieme sfeer van Curacao, terwijl je lekker met je voeten in het zand geniet van een goede maaltijd of frisse cocktail.

Karakter Curaçao - 3x vakantie favorieten

8. Marshe Bieu in Willemstad op Curaçao

Wie echt kennis wil maken met de lokale gastronomie tussen de locals op Curaçao mag het beroemde Marshe Bieu niet overslaan. In deze overdekte markthal staan talloze koks achter hun fornuis en verkopen hun heerlijke homemade gerechten. Een aanrader!

Lekker lunchen bij Marshe Bieu Curacao

Ontdek meer culinaire hotspots op Curaçao

9. Buddakan in New York City

Laat je inner-Carrie los en ga dineren in stijl bij Buddakan in Manhattan! Je wordt ontvangen in de bar, totdat je gereserveerde tafel beschikbaar is. Het lijkt haast wel een nachtclub, zo donker is het binnen. Dat draagt eigenlijk alleen maar bij aan de ervaring. De kaart bestaat uit Asian fusion gerechten en het idee is dat je meerdere gerechtjes besteld.

Ik beleefde hier een mooie avond met lekker eten en waande me heel even een echte New Yorker.

10. 230 Fifth in New York City

Niet zozeer vanwege het eten maar het uitzicht op het Empire State Building en Manhattan vanaf 230 FIFTH rooftop bar is geweldig! Een aanrader om hier een paar uur lekker te chillen op een van de loungebanken met een cocktail in je hand en te genieten van de geweldige skyline van New York.

Lees hier meer tips voor hotspots in New York City.

230 FIFTH rooftop bar, NYC, Nat Hotspots in New York City: 230 FIFTH Manhattan

Voor meer hotspots ga je naar www.watzijzegt.com/hotspots/ of kijk je hier.

Heb jij favoriete restaurants in het buitenland?

6 reacties
    1. Misschien scheelt het dat ik flink wat ouder ben en dus veel meer vakantiedagen heb kunnen vieren, komt vanzelf ;-) Maar ja, zeker blij met wat ik tot nu toe heb kunnen zien! En lang leve selfies ;-)

  1. Ah die Pasta-Hippo-Vino is zowat het vaste lunchadresje wanneer ik met mijn mama ga shoppen in Antwerpen :)
    Wanneer je eens in Brussel bent, probeer dan zeker eens Henri op de Vlaamsesteenweg (en verken er meteen de buurt, want in de “Vlaamse wijk” vind je superleuke adresjes!)

    1. Ah wat leuk! Wij hebben er echt een leuke avond gehad en lekker gegeten :) Brussel ben ik helaas nog steeds niet geweest dus ik hou je tips in gedachten, thanks!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen