Nazomeren in de Franse Champagne-Ardenne streek

Ideale nazomer bestemmingen in september

Zomer in Nederland kan nog weleens wisselvallig zijn. Of het is wekenlang stikheet of het regent aan een stuk door. Zin om nog even aan de regen te ontsnappen? Dit zijn ideale nazomer bestemmingen in september!

Dit zijn de ideale nazomer bestemmingen in september

Nog even en de herfst begint alweer. Toch hebben we nog een maandje voor het najaar echt begint. En met wat mazzel is september nog de ideale maand om te nazomeren! Wil jij er nog even tussenuit komende maand? Dit zijn een paar ideale nazomer bestemmingen in september.

Bubbels in de Franse Champagne-streek

Een inkoppertje natuurlijk, maar hoe fijn is nazomeren in de prachtige Franse Champagnestreek? Deze Franse regio is een heerlijke bestemming voor liefhebbers van mooie dorpjes, groene landschappen en culinaire hoogstandjes als champagne en truffels.

September betekent hier dat de oogsttijd is aangebroken. Je hoeft er slechts een paar uur voor te rijden en dan kun je met eigen ogen zien hoe champagne gemaakt wordt. Met de auto rij je vanuit midden-Nederland in ongeveer 5 uur naar het noorden van Frankrijk. Ook met de trein* reis je gemakkelijk naar Frankrijk.

Nazomeren in de Franse Champagne-Ardenne streek

Vis en crêperies in Bretagne

Zomer of geen (na)zomer: in Frankrijk is het eigenlijk altijd een feestje. En aan de Bretonse kust krijgt zelfs de grootste winterliefhebber een zomergevoel te pakken. Zon, zee en strand zijn aanwezig, dus zelfs lagere temperaturen zijn eigenlijk nog prima. Visliefhebbers zitten hier goed en ook voor zoetekauwen is Bretagne een paradijsje.

Nazomeren in Bretagne, West-Frankrijk

Ideale nazomer bestemmingen in september: ga naar Frankrijk

Genieten in Italië

In Zuid-Europa kun je nét nog even wat langer door zomeren. Italië blijft dan ook een geliefde vakantiebestemming. Ook in september is het hier vaak nog heerlijk vertoeven.

Zo kun je in Umbrië nog genieten van heerlijk weer én heerlijk eten. Ook in Toscane is het vaak nog prima weer. Eind september vindt daar bijvoorbeeld het druivenfestival Festa dell’Uva plaats in Impruneta, net onder Florence. Of ga wijnproeven in Chianti.

Verliefd op Toscane: dit zijn de mooiste stadjes in Toscane

Nazomer bestemmingen in september: Toscane moet je zeker bezoeken in het najaar

Nazomeren in Griekenland

Griekenland is in Europa nog de echte zomerse uitschieter met temperaturen die nog steeds kunnen oplopen tot bijna 30 graden. Ideaal dus voor een nazomerse vakantie: zon, zee en strand gegarandeerd. De Griekse eilanden bieden ook nog eens prachtige natuur en cultuur. Lekker genieten van een laatste beetje zomer dus, en dat in september.

Nazomeren in GriekenlandNazomeren in Griekenland

Wijnroutes in Spanje

Spanje kent veel wijngebieden en september is ook hier dé tijd voor de oogst. Dat gaat gepaard met veel festiviteiten, ook voor toeristen. Op verschillende plekken zijn er wijnoogstfeesten. En een leuke manier om nog meer te weten te komen over wijnen in Spanje is één van de wijnroutes te volgen.

Volg bijvoorbeeld de Ruta del Vino de Navarra, die je dwars door de Noord-Spaanse regio Navarra voert. Ontdek het paleis Palacio Real in Olite kennen, wandel door smalle straten van het middeleeuwse dorp Ujué en loopover de Romaanse brug in Puente la Reina. Er is echt meer dan genoeg te doen in Navarra!

 

Paleis in Olite in Navarra, Spanje

Het historische Palacio Real in Olite, Spanje

Gegarandeerd zon op de Canarische Eilanden

Gegarandeerd zon? Reisfanaat Laura Vlaanderen (naast blogger en fotograaf ook werkzaam bij de VakantieDiscounter) tipt de Canarische Eilanden, op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Naast het tropische eilandklimaat vind je hier mooie stranden en bruisende badplaatsen, waar je lekker en betaalbaar kunt eten. Wie even geen zin heeft in zand tussen de tenen kan zichzelf vermaken met een flinke dosis natuur en cultuur.

Lekker aan het strand in Corralejo, Fuerteventura
Nazomeren in september: bekijk de zonvakanties met TUI

Ga bijvoorbeeld lekker nazomeren op Fuerteventura, zoals ik een paar jaar geleden zelf deed

Nazomeren in Portugal

Portugal staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. Het is er prachtig, vol cultuur en bijzondere architectuur. En, niet onbelangrijk, het klimaat is er heerlijk. Ook in september is het hier vaak nog goed vertoeven, met veel zonuren dankzij haar zuidelijke ligging. Vooral de Algarve is een fijne nazomerbestemming. Bezoek authentieke vissersdorpjes, geniet van de grillige kustlijnen en mooie stranden en beleef de nazomer in Portugal.

Nazomeren in september: vind je reis met Oad
Nazomeren in september: Stranden en grillige kustlijnen in Portugal

Wijnproeven in de Achterhoek

Nazomeren kan – met een beetje mazzel – natuurlijk ook gewoon in eigen land. Zolang het nog niet vriest, beleef je het vakantiegevoel nog helemaal in de mooie Achterhoek. Want wist jij dat dit gebied dé wijnstreek van Nederland is? Bezoek een van de ruim 20 wijngaarden voor een wijnproeverij of stap op de fiets en ontdek zo de Achterhoekse wijngaarden.

The world according to me 80

Nederland heeft steeds meer wijngaarden

Maak jij nog een nazomerse trip dit najaar? Wat zijn jouw favoriete nazomer bestemmingen in september?

5 reacties
  1. Als eerste staat er een weekje Saarburg op de planning. Natuurlijk uitstapjes naar Frankrijk en Luxemburg! Kijk ik echt naar uit, al wil ik ook een kort tripje in november gaan plannen.

  2. Mijn eerst volgende stedentrip gaat naar Berlijn! Ik zou me een beetje moeten schamen dat ik als reisliefhebber hier nog niet eerder ben geweest haha. Maar aankomende donderdag mogen we een lang weekend gaan genieten, ik ben heel benieuwd! Jij al nieuwe reizen op de planning staan?

    1. Haha, ik ben vorig jaar voor het eerst in Berlijn geweest en ook maar krap een dag! Soms komt het gewoon zo uit toch? Teveel om te bezoeken! Hier nog even geen nieuwe reisplannen: net terug van een maand Nieuw-Zeeland dus even rustig aan :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen