5 Bekendste bezienswaardigheden in Florence

Florence is dé culinaire wereldhoofdstad van 2022

Ben jij een echte foodie en maak je graag culinaire stedentrips naar een bestemming waar je lekker kunt eten en drinken? Florence is dé culinaire hotspot van 2022 en daarmee perfect voor jouw volgende trip!

Florence is dé culinaire wereldhoofdstad van 2022

Het Italiaanse Florence ligt aan de oevers van rivier Arno en is een van de mooiste steden van Toscane. De Toscaanse hoofdstad trekt jaarlijks miljoenen toeristen en dat is niet voor niets. Naast het beschermde stadscentrum met talloze historische bezienswaardigheden, kun je hier natuurlijk ook bij uitstek genieten van de Italiaanse keuken.

De Italiaanse stad onderscheidt zich van andere food-locaties door onder andere uitstekende restaurantbeoordelingen, een groot restaurantaanbod en veel eetgelegenheden die rekening houden met specifieke dieetwensen. Dit blijkt uit de World Food Index van CheapTickets.nl, gebaseerd op ruim 30 miljoen online restaurantbeoordelingen.

Florence is dé culinaire wereldhoofdstad van 2022

Tip voor foodies: Florence is dé culinaire wereldhoofdstad van 2022 (foto’s via Unsplash)

Culinaire hoogstandjes in Florence

Florence is de geboortestad van espresso en de snelle Italiaanse koffiecultuur is beroemd. Er verschijnen echter steeds meer koffiebars waar je langer wil blijven hangen.

Zo tipt Lonely Planet bijvoorbeeld de Ditta Artigianale van bekroond barista Francesco Sanapo, een koffiebar met een industrieel decor en een gastvrije sfeer, waar je ook ‘s avonds geniet van Florentijnse hapjes en een lekkere gin-cocktail.

Aperol Spritz (Foto ©RossHelen via Shutterstock)

Do as the Italians do en drink Aperol Spritz (Foto ©RossHelen via Shutterstock)

Een geliefde traditie van de Italianen is de aperitivo: drankjes worden gecombineerd met lekkere hapjes, zoals een schaal crostini of een tagliere met vleeswaren en kaas. Kies een heerlijke Italiaanse wijn of ga voor de Aperol Spritz.

Nederlandse steden op de culinaire wereldranglijst

Amsterdam eindigt op een 10e plek in de wereldranglijst en is hiermee de best scorende Nederlandse stad. Vooral qua restaurantdichtheid doet onze hoofdstad het goed: naar verhouding zijn er veel restaurants per inwoner. Rotterdam moet genoegen nemen met de 31e plaats op de wereldranglijst.

Italiaanse keuken best beoordeeld

Italiaans eten wordt daarnaast niet alleen in eigen land gewaardeerd: het is volgens de World Food Index namelijk de best beoordeelde keuken ter wereld. Ook de Japanse, Amerikaanse en Franse keuken scoren over het algemeen goed op online reis- en beoordelingsplatforms. Onze eigen keuken blinkt daar dan niet uit. Restaurants die de Hollandse pot serveren, presteren over het algemeen slechts ‘gemiddeld’.

Zelf een culinaire stedentrip naar Florence maken?

Boek je hotel

Vind voordelige vliegtickets naar Florence of vlieg op een andere bestemming in Italië. Of boek hier je stedentrip Florence.

Nationale food index

Als we kijken naar landelijk niveau en de Nederlandse steden onder de loep nemen, scoort Amsterdam de eerste plek op de Nationale Food Index. Ook steden als Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven komen goed uit de bus in de Nationale Food Index.

Lunchen bij Encore by Simonis in jachthaven Den Haag

Over de World Food Index

De World Food Index vergelijkt eetgelegenheden van 121 wereldbestemmingen op basis van: gemiddelde beoordelingen en prijzen, restaurantdichtheid, keukenvariatie en de opties voor een aangepast dieet (zoals vegan, vega en glutenvrij). Ook wordt rekening gehouden met de impact die de lokale keuken heeft wereldwijd.

De dataset is samengesteld door de reviews van restaurants op TripAdvisor, Yelp en Google Maps te combineren. In totaal zijn ruim 30 miljoen online restaurantbeoordelingen van over de hele wereld in kaart gebracht en onderzocht. Voor de Nederlandse index gaat het om bijna 11 miljoen beoordelingen. 

Wat is jouw favoriete culinaire bestemming?

Meer culinaire reisinspiratie:

Dit wil je wellicht ook lezen