Britishness op Gibraltar

6 alternatieven voor populaire vakantiebestemmingen

Je kent het wel: je bent op vakantie, strijkt neer op een zonnig terrasje in het buitenland en nog geen twee tellen later blijken je buren net zo Nederlands als jij. Geen Nederlanders tegenkomen op vakantie in Europa? Hier moet je heen: 6 alternatieve vakantiebestemmingen.

6 alternatieven voor populaire vakantiebestemmingen

Wij Nederlanders zijn een reislustig volk. Meer dan eens was ik op een afgelegen plek aan de andere kant van de wereld, na een dag reizen bijna niemand om me heen, op twee mensen na… die net zo Hollands bleken te zijn als ik. Geen ramp natuurlijk, maar het ultieme vakantiegevoel is toch wel om even compleet weg te zijn van eigen land en taal.

Uit onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner onder 600 Nederlanders denkt 90% daar hetzelfde over.

“Je komt overal op de wereld Nederlanders tegen. Maar het lijkt erop dat we het fijn vinden om op vakantie echt helemaal weg te zijn.”

6 alternatieve vakantiebestemmingen

Geen Nederlanders tegenkomen tijdens je zomervakantie? Hier moet je heen!

Maar waar ga je dan wel heen als je geen landgenoten wilt tegenkomen? Vermijd deze populaire toeristenoorden tijdens het hoogseizoen en ga in plaats daarvan naar deze een van deze alternatieve vakantiebestemmingen:

Fan bent van Griekenland? Ga naar Cyprus

Cyprus is sterk beïnvloed door de Griekse en Turkse culturen en ja, die zijn populair onder de Nederlandse vakantieganger. Cyprus heeft eindeloze met pijnbomen bedekte bergen waar fietsers zich kunnen uitleven en stranden voor de zon- een zeeliefhebbers.

De beste plaats om de mix van geschiedenis te vinden is in de Cypriotische keuken. Met Griekse, Arabische en Turkse invloeden is deze mediterrane keuken een aanrader.

Alternatieve vakantiebestemmingen: Cyprus

Dol op Marokko? Ga naar Japan

Niet de meest voor de hand liggende vergelijking, toch hebben deze twee landen meer gemeen dan je denkt. Een exotisch klimaat en achter elke bocht een nieuwe verrassing. Japan heeft een mix van alles; beeldschone kersenbloesems, prachtige tempels, tuinen en kastelen.

Ontdek de gekte van Tokyo en ontspan vervolgens bij de serene rust van Kyoto. Al geweest? Ga dan naar Okinawa, dat een beetje voelt als een Caribische eiland in Japan met prachtige koraalriffen. Ideaal om te duiken.

Alternatieve vakantiebestemmingen, bezoek eens deze Tempel in Japan

Serene rust of het drukke stadsleven, het kan allebei in Japan

Verliefd op Italië? Maak kennis met Montenegro

Net zo verliefd op Italië als ik, maar toch zin in iets anders? Montenegro is een mix van prachtige oude steden vol geschiedenis, stranden met kristalhelder water zoals de Middellandse zee en ruige bergpieken doen je voelen alsof je in de Dolomieten bent en niet aan de Adriatische kust.

De relaxte charme van Montenegro maakt dit een fijne alternatieve vakantiebestemming.  In Perast vind je bijvoorbeeld met de grandioze Italiaanse Palazzos vergelijkbare architectuur; 16 kerken en 17 oude paleizen bepalen hier het straatbeeld.

Kotor in Montenegro als een van de alternatieve vakantiebestemmingen

Kotor in Montenegro als een van de alternatieve vakantiebestemmingen

Verzot op Curaçao? Probeer Réunion

Als je dit jaar op zoek bent naar een tropische vakantie, overweeg dan eens Réunion in plaats van bijvoorbeeld het populaire Curaçao. Réunion is een Frans overzees gebied en ligt ten oosten van Madagaskar.

Het eiland  is een en al prachtig landschap, met smaragdgroene bosbouw. De heldere blauwe wateren lenen zich uitstekend voor snorkelen en duiken, terwijl de kronkelende bergrivieren en stroomversnellingen ideaal zijn om te raften.

Fan van Spanje en Engeland? Ga naar Gibraltar

Gibraltar – Brits overzees gebied aan de zuidkust van Spanje – is precies de mix van twee populaire bestemmingen voor Nederlanders: het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Spectaculair uitzicht vanaf de Rots van Gibraltar, een natuurgebied bestaande uit een uitgestrekte kalkstenen bergkam, prachtige stranden… Het eiland is de ultieme combinatie van Britishness en de warmte van Zuid-Spanje. Rode brievenbussen, fish and chips én zon, beter kan bijna niet.

Ook een bijzondere bestemming: Kanaaleiland Guernsey

Britishness op Gibraltar, een van de alternatieve vakantiebestemmingen

Liefhebber van Zuid-Duitsland? Reis af naar Slowakije

Als je houdt van de sprookjesachtige kastelen in Beieren (Zuid-Duitsland) of een zwerftocht door het Zwarte Woud, dan is Slowakije misschien wel je droombestemming voor een fijne zomervakantie.

Slovenie is ideaal als alternatieve vakantiebestemming

De beroemde Donau, die ontstaat in het Zwarte Woud van het zuidwesten van Duitsland, slingert zich een weg door Bratislava, de prachtige hoofdstad van Slowakije dat slechts een voorproefje biedt van wat de rest van het land heeft: fantastische contrasten van oud en nieuw.

Toch naar Duitsland? 6 Duitse stedentrip bestemmingen

Welke van deze alternatieve vakantiebestemmingen zou jij kiezen?

3 reacties
  1. Cyprus is inderdaad de moeite, daar ben ik op huwelijksreis geweest. Montenegro staat ook nog op mijn lijstje van te bezoeken plekken, het schijnt prachtig te zijn!

  2. Leuke tips! Montenegro is inderdaad prachtig en meer off the beaten track. Ik zou absoluut naar Japan gaan! Geen twijfel over mogelijk haha. En ja Nederlanders zitten echt óveral. Ook in die minder populaire gebieden. Ik verbaas me er nog steeds over waar ik allemaal Nederlanders tegenkom :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen