Strandbaren in Aarhus Ø

Op last-minute stedentrip in juli? Het kan nog!

Juli betekent zomer én hoogseizoen in Europa. Dat hoeft niet te betekenen dat je thuis moet blijven! Deze maand nog een last minute stedentrip boeken? Deze Europese bestemmingen wil je zeker overwegen als je volgende bestemming.

Last-minute stedentrip in juli? Het kan nog!

Wil jij er komende maand nog even lekker tussenuit? Deze Europese bestemmingen voor een stedentrip in juli zijn de moeite waard! Van heerlijke zomerbestemmingen tot minder bekende plekken voor een stedentrip.

Pamplona, Spanje

Wie Pamplona zegt, denkt waarschijnlijk ook direct aan rennende stieren door de straten. Niet een gedachte waar ik persoonlijk blij van word maar Spanje en stieren zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, met de San Fermín-feesten in Pamplona als controversieel middelpunt.

Half juli zijn de stierenrennen voorbij en worden de straten weer gevuld met locals en toeristen op jacht naar pintxos, of pinchos zoals de Spaanse naam luidt. Dit typische gerecht is dé snack in Baskenland, Navarra en de noordelijke Spaanse regio’s.

De straten van PamplonaPintxos Pamplona

Aarhus & Kopenhagen, Denemarken

Denemarken is behoorlijk aangenaam in juli! De gemiddelde temperatuur ligt rond de 17 graden, met uitschieters naar 21 graden op zonnige dagen. Niet té warm dus en toch prima weer om ook te profiteren van de vele watersportactiviteiten in de regio.

Deense havenstad Aarhus is te vinden aan de noordoostkust van Jutland. En ik kan je verzekeren: Aarhus is minstens net zo leuk als grote broer Kopenhagen. De studentenstad staat bol van kunst en cultuur en tal van toffe bezienswaardigheden – denk aan de regenboogbrug op het dak van het ARoS Aarhus Art Museum.

Gezellig aan de waterkant van Åboulevarden in AarhusStrandbaren in Aarhus Ø

Lekker relaxed genieten van een luie strandstoel en een drankje kan ook prima bij Strandbaren, het stadsstrand in de hippe nieuwbouwwijk Ø.

Hoofdstad Kopenhagen is zomers ook prima vertoeven. Lekker afkoelen aan de kades van Nyhavn of er je dorst lessen op een van de vele terrasjes. Stap op de fiets en beloon jezelf na afloop met een ijsje van Bryggen 11. Of spring in een van de havenbaden in de haven van Kopenhagen!

Helsinki, Finland

Nog een noordelijke bestemming: het Finse Helsinki is in de zomer flink rustig omdat de stad vakantie viert. Aangenaam weer én aangename prijzen in deze zomermand dus.

De stad is een steeds populairdere overstap-bestemming, toch is een verblijf hier ook de moeite waard. Er is een geweldige kunst & design scene en ook hier is de “New Nordic Cuisine” steeds meer te vinden in lokale restaurants en hotspots. De maand wordt afgesloten tijdens het Kaisafest festival, waar diverse (inter)nationale bands optreden.

Helsinki Finland

Foto door Veronika Galkinavia Shutterstock

Manchester, Engeland

Voor mensen die geen zin hebben in brandende zomerzon, is Engeland ook een goed alternatief. In Manchester, in het midden van Engeland, blijft ook de zomertemperatuur meestal hangen beneden de 20 graden.

Chillen in de Piccadilly Gardens in Manchester

Chillen in de zomerzon in Piccadilly Gardens in Manchester

Ook deze zomer worden weer tal van evenementen en concerten georganiseerd – ondanks de dramatische aanslag na het concert van Ariana Grande eerder dit jaar pakken de Mancunians het openbare leven gelukkig gewoon weer op.

Tijdens het laatste weekend van juli gaat het Manchester Jazz Festival los op de Festival Square hub aan Albert Square. Meer van de techno en house? Dan kun je terecht bij de Summer Series van Covert (Gorilla, 54-56 Whitworth Street West), die deze zomer tien weken lang dance events organiseren.

Je vliegt al naar Manchester vanaf €64,-.

Meer stedentrip-bestemmingen in juli

Heb jij nog reisplannen deze maand?

2 reacties
  1. Voor juli hebben we niet echt plannen omdat we in juni net op vakantie zijn geweest. Maar Manchester lijkt me zeker wel een leuke bestemming en hou ik in gedachten voor eventueel het najaar.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen