Strandbaren in Aarhus Ø

Op last-minute stedentrip in juli? Het kan nog!

Juli betekent zomer én hoogseizoen in Europa. Dat hoeft niet te betekenen dat je thuis moet blijven! Deze maand nog een last minute stedentrip boeken? Deze Europese bestemmingen wil je zeker overwegen als je volgende bestemming.

Last-minute stedentrip in juli? Het kan nog!

Wil jij er deze maand nog even lekker tussenuit nu de Hollandse zomer zich weer eens van haar beste kant laat zien? Deze Europese bestemmingen voor een stedentrip in juli zijn de moeite waard! Van heerlijke zomerbestemmingen tot minder bekende plekken voor een stedentrip.

Keulen in Duitsland

Keulen, een van de grootste steden van Duitsland, heeft een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Hoewel de stad soms een stoffig en industrieel imago heeft, is Keulen een leuke bestemming voor een stedentrip!

De stad bruist van de activiteiten. Keulen biedt talloze culturele bezienswaardigheden en evenementen, de universiteit brengt een levendige sfeer en je kunt er uitstekend winkelen. Daarnaast zijn er tal van festivals in Keulen en het omliggende Ruhrgebied. Hier zijn de leukste tips voor wat te doen tijdens een stedentrip naar Keulen.

Eigelsteintorburg in de Altstadt van Keulen

Saarbrücken in Duitsland

Wil je niet naar een van de bekende Duitse steden maar wel op citytrip naar onze Oosterburen? Dan kan ik je Saarbrücken aanbevelen. Deze bruisende hoofstad van Saarland ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft van alles te bieden voor een leuke stedentrip. Historische bezienswaardigheden, bruisende hotspots en comfortabele hotels, ik neem je mee naar Saarbrücken!

Lees hier mijn tips voor de leukste hotspots en bezienswaardigheden in Saarbrücken

Hotspots en bezienswaardigheden in Saarbrücken

Pamplona in Spanje

Wie Pamplona zegt, denkt waarschijnlijk ook direct aan rennende stieren door de straten. Niet een gedachte waar ik persoonlijk blij van word maar Spanje en stieren zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, met de San Fermín-feesten in Pamplona als controversieel middelpunt.

Half juli zijn de stierenrennen voorbij en worden de straten weer gevuld met locals en toeristen op jacht naar pintxos, of pinchos zoals de Spaanse naam luidt. Dit typische gerecht is dé snack in Baskenland, Navarra en de noordelijke Spaanse regio’s.

De straten van Pamplona
Pintxos Pamplona

Aarhus en Kopenhagen in Denemarken

Denemarken is behoorlijk aangenaam in juli! De gemiddelde temperatuur ligt rond de 17 graden, met uitschieters naar 21 graden op zonnige dagen. Niet té warm dus en toch prima weer om ook te profiteren van de vele watersportactiviteiten in de regio.

Deense havenstad Aarhus is te vinden aan de noordoostkust van Jutland. En ik kan je verzekeren: Aarhus is minstens net zo leuk als grote broer Kopenhagen. De studentenstad staat bol van kunst en cultuur en tal van toffe bezienswaardigheden – denk aan de regenboogbrug op het dak van het ARoS Aarhus Art Museum.

Gezellig aan de waterkant van Åboulevarden in AarhusStrandbaren in Aarhus Ø

Lekker relaxed genieten van een luie strandstoel en een drankje kan ook prima bij Strandbaren, het stadsstrand in de hippe nieuwbouwwijk Ø.

Hoofdstad Kopenhagen is zomers ook prima vertoeven. Lekker afkoelen aan de kades van Nyhavn of er je dorst lessen op een van de vele terrasjes. Stap op de fiets en beloon jezelf na afloop met een ijsje van Bryggen 11. Of spring in een van de havenbaden in de haven van Kopenhagen!

Helsinki in Finland

Nog een noordelijke bestemming: het Finse Helsinki is in de zomer flink rustig omdat de stad vakantie viert. Aangenaam weer én aangename prijzen in deze zomermand dus.

De stad is een steeds populairdere overstap-bestemming, toch is een verblijf hier ook de moeite waard. Er is een geweldige kunst & design scene en ook hier is de “New Nordic Cuisine” steeds meer te vinden in lokale restaurants en hotspots. De maand wordt afgesloten tijdens het Kaisafest festival, waar diverse (inter)nationale bands optreden.

Helsinki Finland

Foto door Veronika Galkinavia Shutterstock

Manchester in Engeland

Voor mensen die geen zin hebben in brandende zomerzon, is Engeland ook een goed alternatief. In Manchester, in het midden van Engeland, blijft ook de zomertemperatuur meestal hangen beneden de 20 graden. Een prima temperatuur om een leuke stad te verkennen als je het mij braagt.

Hotspots in Manchester: Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn Exchange

Ook deze zomer worden weer tal van evenementen en concerten georganiseerd. Zo staat juli in het teken van Sounds of the City, een reeks headline-concerten in de Castlefield Bowl in Manchester. Ook het Creatures Comedy Festival en Hale Barns Carnival worden in juli georganiseerd.

Bekijk en boek hier vluchten vanaf Amsterdam (AMS) naar Manchester (MAN) vanaf EUR142* (*De laagste beschikbare tarieven, incl. belastingen en toeslagen, excl. EUR 10 boekingstoeslag (en mogelijke toeslag voor betaling met creditcard))

Chillen in de Piccadilly Gardens in Manchester

Chillen in de zomerzon in Piccadilly Gardens in Manchester

Meer stedentrip-bestemmingen in juli

Heb jij nog reisplannen deze maand?

2 reacties
  1. Voor juli hebben we niet echt plannen omdat we in juni net op vakantie zijn geweest. Maar Manchester lijkt me zeker wel een leuke bestemming en hou ik in gedachten voor eventueel het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen