Secret spots in Londen: bezoek Leadenhall Market

7x Uit eten in Londen

In een wereldstad als Londen kan het aanbod aan restaurants nog weleens overweldigend zijn. Tijdens mijn laatste paar bezoeken deed ik weinig anders dan lekker eten in Londen. Ik geef je 7 tips om smakelijk én betaalbaar te eten in Londen.

Uit eten in Londen: 7 tips

Reizen en eten gaat hand in hand. Een mens moet natuurlijk altijd eten; op reis doe ik dat misschien nog wel liever dan wanneer ik thuis ben. In een wereldstad als Londen kan het aanbod nog weleens overweldigend zijn. Er zijn wel duizenden restaurants, met tientallen soorten keukens en in alle prijsklassen. Hoe maak je daar nu een keuze uit?

Lekker eten in Londen is een must en echt niet moeilijk. Ik geef je zeven smakelijke suggesties voor je volgende verblijf in Londen.

1. Bageriet, Covent Garden

Zoetekauwen moeten zeker op zoek naar Zweedse bakkerij Bageriet, te vinden in een zijstraatje in Covent Garden. Voor cinnamon buns en andere lekkernijen ben je hier op de juiste plek.

24 Rose Street, London WC2E 9EA

2. Crate, Hackney Wick

CRATE Craft Beer Brewery, Bar & Pizzeria is de ideale plek voor een gezellige borrel met lokaal gebrouwen bier en cider. Je lekkere trek stil je met een crispy pizza met niet-standaard toppings als geitenkaas en balsamico.

7, The White Building, Queen’s Yard, London E9 5EN

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Crate Londen

3. Caravan, King’s Cross

Voor lekkere lunches, smakelijke diners en luie brunches in het weekend moet je bij Caravan zijn. Deze spot is te vinden in King’s Cross en een aanrader voor liefhebbers van brunches en gepocheerde eitjes.

1, Granary Building, Granary Square, London N1C 4AA

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Caravan Londen

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Caravan in King’s Cross

4. Burger Shack, Marylebone

Voor schandalig goede burgers en chicken wings moet je naar Burger Shack in Marylebone. Deze pop-up burger joint is gevestigd in The Royal Oak pub en 7 dagen per week geopend voor iedereen die smacht naar een dikke hamburger.

The Royal Oak, 74-76 York St, London, W1h 1qn

5. Côte, Central London

Nee, ik ga niet alleen maar voor restaurants met een C. Maar Côte restaurants mogen niet ontbreken in deze lijst. Deze bistro-keten heeft diverse vestigingen verspreid door Londen en biedt betaalbare lunches en diners.

Te vinden aan Charlotte Street, Soho, Oxford Circus (Market Place), Covent Garden (St Martin’s Lane), St. Christopher’s Place

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Cote Restaurants London

6. Barrio Bars

Bij Barrio vind je Latijns-Amerikaanse invloeden en ben je op de juiste plek voor een exotische cocktail en een dansje. Daarnaast eet je hier heerlijke nacho’s, churros en andere kleine hapjes bij de borrel.

Vestigingen in Shoreditch, Soho, Angel en Brixton

7. The Lighterman, Granary Square, King’s Cross

The Lighterman is een drie-verdiepingen tellend restaurant in King’s Cross, met uitzicht op Regent Canal en Granary Square. Hier kun je terecht voor een modern British all-day menu.

3 Granary Square, London N1C 4BH

Meer lezen over Londen?

Lees dan ook deze artikelen die ik over Londen schreef, van gratis doen in deze wereldstad tot een handige dagplanning voor een weekendje Londen:

Welke tips voor lekker eten in Londen heb jij?

7 reacties
  1. Mooi lijstje! Wij aten vorig jaar op de Southbank in mediterraans restaurant Troia: (relatief) goedkoop, sfeervol en de mezze was superlekker. Het broodje pulled pork bij Riverfront restaurant van het BFI (ook Southbank) is ook echt een aanrader!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen