Mollestien: het mooiste straatje van Aarhus

Op stedentrip in augustus: deze Europese steden zijn ideaal

Wil jij op stedentrip in augustus en zoek je nog een leuke bestemming? Deze Europese steden zijn ideaal voor een zomerse citytrip!

Op stedentrip in augustus: deze steden zijn ideaal

In deze zomermaand mag het dan vaak zonnig en warm zijn, er zijn genoeg plekken waar je wat verkoeling kunt vinden. Ben jij dus niet per se fan van strandvakanties en zoek je ontspanning meer in cultuur en sightseeing? Dan is een stedentrip in augustus een prima keuze!

Fijne bestemmingen voor een stedentrip in augustus

In het zuiden van Europa is het in augustus vaak behoorlijk warm, met name in steden kan het extra heet en plakkerig zijn. Fijn als je ervan houdt, zelf zoek ik toch liever wat koelere plekken op. Deze Europese steden zijn ideaal voor een stedentrip in augustus!

België: Brugge en Mechelen

Dichtbij huis en daardoor met ongeveer dezelfde temperaturen en regenval als ons eigen land, is een stedentrip naar België in augustus prima te doen.

Stedentrip Brugge

Brugge is een waar pareltje op nog geen drie uur rijden afstand. Menig Nederlander komt er graag, maar Brugge ontvangt elk jaar wel zo’n 7 miljoen toeristen uit de hele wereld. De historische binnenstad heeft zijn middeleeuws uiterlijk zo goed intact gehouden, dat het zelfs tot werelderfgoed is benoemd.

Bezoek het Urb Egg Pop-Up café en mis de Klinkende Kroegen niet: tijdens de zomer kun je 2 maanden lang in Brugge elke woensdagavond gratis liveoptredens zien in diverse kroegen in de stad.

STEDENTRIP BRUGGE: Ontdek, proef en verken zomers Brugge

Doen in Brugge: bezoek het Begijnhof Brugge

Foto door Jitchanamont (via Shutterstock)

Stedentrip Mechelen

Mechelen ligt in het hart van Vlaanderen, op slechts 25 kilometer van Antwerpen, Brussel en Leuven en zo’n 75 kilometer van Gent. Met de auto was ik er binnen 2 uur. Vanuit Rotterdam ben je met de trein in anderhalf uur in Mechelen.

Tijdens de Mechelse “Zomer” worden twee maanden lang feesten en festivals georganiseerd in en rond de Mechelse binnenstad. Het laatste weekend van augustus wordt in Mechelen in stijl het zomerseizoen afgesloten met het gratis stadsfestival Maanrock.

Lees hier meer over een stedentrip Mechelen: stad van vrouwen en sexy bier

Beklim de Romboutstoren voor een geweldig uitzicht vanaf de Skywalk

Doen in Mechelen: Beklim de Romboutstoren voor een geweldig uitzicht vanaf de Skywalk

Denemarken: Aarhus en Kopenhagen

In augustus is het in Denemarken vaak aangenaam met temperaturen rond de 20 graden en af en toe een verfrissende bui.

Stedentrip Aarhus

Festivals, tall ship races en viking markten, in Aarhus is genoeg te doen deze zomer. Deze Deense havenstad aan de noordoostkust van Jutland is minstens net zo leuk als grote concurrent Kopenhagen. De stad zit bomvol leuke bezienswaardigheden en werd in 2017 nog uitgeroepen tot Europese Hoofdstad van Cultuur.

Gezellig aan de waterkant van Åboulevarden in Aarhus

Stedentrip Kopenhagen

Deense hoofdstad Kopenhagen is een populaire stedentrip bestemming en dat is niet vreemd: de stad is groot genoeg voor een metropool-gevoel en toch klein genoeg om op je gemak te verkennen. De stad staat bekend om design, mode en een industriële look.


Op stedentrip in augustus: deze Europese steden zijn ideaal

Duitsland: Berlijn, Hannover en Münster

Het weer in Duitsland is in augustus vaak prima weer, dankzij het gematigde zeeklimaat. Dankzij het veelzijdige landschap met diverse berg- en heuvelgebieden, kan het behoorlijk wisselen qua weer. Maak een stedentrip naar Berlijn of Hannover, of bezoek het Duitse Ruhrgebied voor de leukste festivals net over de grens.

Stedentrip Berlijn

Levendige terrasjes, stadsstranden langs de Spree en strandbarren waar je kunt ontspannen tijdens zwoele zomeravonden. Kans op regen is klein en hoewel er kans is dat de temperatuur tot ver boven de 30 graden oploopt, is Berlijn geweldig als zomerse stedentrip-bestemming.

Stedentrip Hannover

Eén van de grootste steden van Duitsland én een die meestal voorbij wordt geraasd: Hannover is nog geen typische stedentrip-bestemming. Hannover is een echte museumstad, waar kunst en geschiedenis centraal staan.

Hoewel het centrum van Hannover tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig werd verwoest door bombardementen, is de oude binnenstad nog steeds een trekpleister. Zo’n 40 typisch Duitse vakwerkhuizen doorstonden de oorlog en trekken nog flink de aandacht.

Zien en doen in Hannover: de schönste tips

Winkelen in de binnenstad van Hannover

Winkelen in de binnenstad van Hannover

Stedentrip Münster

Op zo’n 2,5 uur reizen per trein of auto vanaf Utrecht ligt studentenstad Münster. Münster heeft een vrijwel autoloos centrum en is een ware fietsstad. De stad van Tatort wordt door velen ook wel de mooiste stad van Duitsland genoemd en werd al eens uitgeroepen tot ‘meest leefbare stad ter wereld’. Een prima bestemming voor een stedentrip in augustus.

Bezoek Munster in Duitsland

Groot-Brittannië: Belfast en Cardiff

Stedentrip Belfast

Het Noord-Ierse Belfast heeft de laatste decennia flink wat veranderingen ondergaan. Hoewel het roerige verleden altijd zichtbaar zal blijven, heeft de stad de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een moderne stad.

Tegenwoordig bruist de stad en vind je meer hippe pubs, geweldig eten en indrukwekkende bezienswaardigheden dan je in een weekend kunt proppen. Laat je verrassen tijdens een citytrip Belfast en sla deze must-do’s niet over!

Lees hier meer tips voor een Citytrip Belfast

Belfast City Hall tijdens een warme dag (via Unsplash)

Belfast City Hall tijdens een warme dag (foto via Unsplash)

Stedentrip Cardiff

Zin in een gezellige stedentrip met vrienden aan de overkant van de Noordzee? Sla Londen en Manchester eens over en bezoek Cardiff, de vriendelijke hoofdstad van Wales waar modern en historie elkaar ontmoeten in een levendige stad.

Meer tips voor een Citytrip Cardiff: dé alternatieve stedentrip voor jou en je vrienden

Cardiff's Big Weekend is een van de vele festivals die er worden georganiseerd

Nederland: Amersfoort en Maastricht

Voor een stedentrip hoef je natuurlijk niet per se naar het buitenland! Ook in Nederland zijn genoeg leuke steden te vinden om er even een paar dagen tussenuit te zijn.

Stedentrip Amersfoort

Laat jij je ook graag verrassen tijdens een weekendje weg in eigen land? Waar steden als Amsterdam en Maastricht al jaren bekende trekpleisters zijn, is Amersfoort waarschijnlijk niet een stad waar je aan denkt voor een stedentrip. Toch kan ik het je van harte aanbevelen, want: zo leuk is een stedentrip Amersfoort!

Prachtig uitzicht over Amersfoort vanaf mijn dakterras in Hotel De Tabaksplant

Stedentrip Maastricht

En ondanks de bekendheid van de bestemming blijft Maastricht geweldig voor een stedentrip. Maastricht is de plek voor Bourgondiërs en cultuurliefhebbers en het voelt haast als een tripje naar het buitenland. De stad kent een rijke historie, huist een tiental musea, prachtige pleinen en monumentale gebouwen.

En Maastricht staat natuurlijk bekend om haar Bourgondische sfeer. Met ruim 60 hotels, bijna 300 restaurants & cafetaria, meer dan 200 cafés en zelfs een vierdaags culinair festijn Preuvenemint, is die sfeer bijna overal te proeven.

City Guide: Maastricht stedentrip

Polen: Wroclaw

Zin in een culturele stedentrip? Dan is het Poolse Wrocław iets voor jou. Deze kleurrijke stad breekt met het gebruikelijke grauwe imago van Poolse steden en heeft een rijk aanbod aan kunst en culturele activiteiten. Gemiddelde temperatuur in augustus is zo’n 23 graden en hoewel er zeker kans op regen is, toch prima voor een weekendje weg.

Culturele stedentrip Wroclaw: voor kleurrijke bezienswaardigheden in Polen

Culturele stedentrip Wroclaw

Vanaf de St. Elisabeth-Kerk heb je een prachtig uitzicht over de Rynek en de rest van Wroclaw (foto via Shutterstock)

Maak jij nog een stedentrip in augustus? Wat is jouw favoriete stad voor een zomerse stedentrip?

1 reactie
  1. Ik ben net terug van een paar dagen Duitsland & Italië. Freiburg im Breisgau (het zuidelijkste en zonnigste stadje van Duitsland, dus goed berekend op eventuele zomerhitte) en Bergamo / Lombardije zijn ook fijne zomerse bestemmingen. En er staat een overnachting in Maastricht op de planning, begin augustus. :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bezoek het Royal Pavilion in Brighton

Stedentrip in mei: de leukste bestemmingen in mei

Mei is een ideale maand voor een korte vakantie of stedentrip. Wil jij er in mei even lekker tussenuit en een leuke citytrip of weekendje weg boeken? Deze bestemmingen voor…