Wat te doen in Sydney

20x De leukste gratis dingen om te doen op reis

Reizen is geweldig maar kan al snel een aardige duit kosten. Toch is er overal, in welke stad of welk land je ook bent, altijd genoeg voor nop te doen. Van unieke natuurverschijnselen aanschouwen tot Abbey Road oversteken en rennen in Central Park, dit zijn 18 van de best free things to do around the world!

20x De leukste gratis dingen om te doen op reis

Best free things to do around the world

Eerder al schreef ik over de talloze activiteiten die je in wereldsteden als Londen en New York City gratis kunt doen. Tijd om dat nog een stapje verder door te trekken: free things to do, de wereldeditie! Het kost je alleen benzine om je roadtrip te maken, of een vliegticket en een hotel (wie niet aan wildkamperen doet). Of soms een kleine fooi, wanneer je mee gaat op een gratis wandeling, zoals die veel worden georganiseerd in allerlei wereldsteden.

Dit kun je gratis doen op reis in Europa

Wil jij op reis besparen en niet alleen maar geld uitgeven om leuke dingen te doen? Dat hoeft ook niet! Ik zocht uit wat je gratis kunt doen op reis in Europa. Zoals deze activiteiten en bezienswaardigheden, waar je ook gratis van kunt genieten:

 1. Waan je in Game of Thrones en reis naar het hart van Winterfell, Dragonstone en Vaes Dothrak in Noord-Ierland.
 2. Of ga op zoek naar tal van andere filmlocaties waar wereldberoemde films als Harry Potter, Excalibur, Leap Year, Dracula werden opgenomen in Ierland en Engeland.
 3. Ga op zoek naar Perron 9¾ en duw je bagagekarretje net als Harry Potter door de muur op King’s Cross Station in Londen.
 4. Luister gratis naar de Choral Evensong, het dagelijkse gebed in St Paul’s Cathedral en Westminster Abbey – hoewel een bezoek aan Westminster Abbey normaal gesproken geld kost, kun je hier kosteloos naar komen luisteren.

Ga jij door de muur om naar Platform 9 ¾ te komen?

 1. Ga op zoek naar prachtige street art in Londen, Gent of andere wereldsteden.
 2. Het unieke natuurverschijnsel het Noorderlicht met eigen ogen zien in Fins Lapland of een van de andere Nordic landen waar je het kunt zien.
 3. Neem een gratis duik in de haven en spring in het Harbour Bath op Islands Brygge in Kopenhagen in Denemarken.
 4. Of maak een selfie met de Eiffeltoren vanaf Trocadéro, het plein met het bekendste uitzichtpunt van Parijs in Frankrijk.

Eiffeltoren, Parijs - free things to do around the world

De leukste gratis dingen om te doen op reis: bekijk de Eiffeltoren vanaf dit bekende plein

 1. Betuig je respect aan beroemdheden op ‘s werelds meest bekende begraafplaats Père Lachaise in Parijs.
 2. Luister op woensdagmiddag om 12:30 uur een concert – veelal van jong talent – bij in het Concertgebouw in Amsterdam, Nederland.
 3. Laat Manneke Pis links liggen en ga op zoek naar Janneke Pis & Zinneke Pis, twee andere minder bekende plassende beeldjes in Brussel in België.
 4. Kijk naar de hemel door het beroemde gat in het dak van het Pantheon in Rome, Italië.
 5. Ontdek het mooiste uitzicht en zonsondergang over de stad vanaf de Bunkers del Carmel in Barcelona in Spanje.
 6. Wandel over het terrein van de Praagse burcht (voor de burcht zelf moet je wel toegang betalen). Het omsloten burchtgebied is het grootste ter wereld en werd al in de 9e eeuw gebouwd.

Gratis doen op reis: dit kun je wereldwijd gratis doen op reis

Vrijheidsbeeld, NYC, USA

Lees ook: New York City Guide, met handige tips voor je (eerste) bezoek aan The Big Apple

 1. Tour langs de Olympische stadia in voormalige Olympische host-steden als Vancouver, Beijing of Griekenland.
 2. Draai 360 graden rond op Tian’anmen – Plein van de Hemelse Vrede – en bekijk de Verboden Stad op afstand in Beijing in China.
 3. Of de Symphony of Lights aanschouwen in Hong Kong, China, wanneer meer dan 40 gebouwen het decor vormen voor prachtige lichtshows.
 4. Struin en surf langs de prachtige stranden van Sydney in Australië
 5. Ga hardlopen in Central Park in New York City, USA.
 6. Maak een ritje met de Staten Island Ferry en bewonder in het voorbij gaan meteen het Vrijheidsbeeld in New York City.

Kun jij al iets afvinken van deze lijst? En welke van deze gratis dingen om te doen op reis zou je nog willen doen?

4 reacties
 1. Ooh wauwie, ik word er onmiddellijk enthousiast van! Ik kon er al een paar afvinken, maar er zijn er toch nog wel enkele die ik heel graag zou willen doen! Je lijstjes zijn altijd zo handig, super van je!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Magnetic Island - Watzijzegt.com

Over de zen van het reizen

Reizen is een van die dingen die het leven leuk maakt. Van korte stedentrips tot lange backpack reizen, ik heb er dan inmiddels ook de nodige ervaring in. Toch lukt…