Voor de zoetekauwen: Chocoladestad Brussel

Voor de zoetekauwen: Chocoladestad Brussel

Dat onze Zuiderburen bekend staan om hun fantastische chocolade weet je ongetwijfeld. Zoetekauwen kunnen volgende maand dan ook hun hart ophalen – en zoete trek stillen – in chocoladestad Brussel.

Voor de zoetekauwen: Chocoladestad Brussel

Brussel staat bekend om Manneken Pis, het Atomium, Belgisch bier, bureaucratie… En chocolade. Met Belgische chocolade als één van de trekpleisters van de stad is het dan ook niet vreemd dat er jaarlijks een festival aan wordt gewijd.

Chocolate weeks: Twee weken lang lekkerbekken in Brussel

Om smakelijk te genieten van chocolade is het de bedoeling dat je een zogeheten Chocolate pass aanschaft. Je koopt deze ‘pass’ online  (en wisselt deze tijdens het festival in) of tijdens het festival bij een van de deelnemende chocolatiers en musea. Met de pas kun je bij meer dan 20 chocolatiers in totaal 10 keer proeven van die heerlijke Belgische chocolade.

Voor de zoetekauwen: Chocoladestad BrusselVoor de zoetekauwen: Chocoladestad BrusselVoor de zoetekauwen: Chocoladestad Brussel

Voor meer praktische info en alles over Brusselse chocolade ga je naar www.chocolatepass.brussels.

Daarnaast geeft de pass ook recht op korting bij de musea Belgian Chocolate Village et Choco-Story, waar je alles leert over de geschiedenis van de chocolade – én korting op je chocolade-inkoop bij enkele chocolatiers!

Salon du Chocolat

Tijdens het laatste weekend van de Chocolate weeks – in het weekend van 10 tot 12 februari 2017 – wordt ook de jaarlijkse chocoladebeurs Salon du Chocolat georganiseerd. Meer dan 80 deelnemers, van chocolatiers en patissiers tot cacao-experts, stellen hier hun lekkerst en mooiste creaties tentoon. Er zijn proeverijen, kookdemonstraties, patisserie-workshops en dagelijks om 17.00 uur een spectaculaire modeshow met jurken van chocolade (!) die speciaal hiervoor door duo’s van modeontwerpers en chocolatiers worden gemaakt.

Het is jammer dat de wintersolden net afloopt voor dit tweeweekse Chocolade festival, anders had je een dubbel budgetbesparend stedentrip Brussel kunnen plannen. Maar voor alleen chocolade zou ik het ook doen. Wat jij?

Plan jij een bezoek aan Brussel in februari om zo de Chocolate weeks mee te pikken?

6 reacties
  1. Bedankt voor de tip. Dit ga ik onthouden! Ik ben gemiddeld twee keer per maand in Leuven en toch ben ik pas een middag in Brussel geweest. Iets met eten is voor mij altijd een overtuigende reden voor een bezoek.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Travelspot: pentahotel Leuven

HOTEL TIP: pentahotel Leuven

Ga jij binnenkort naar Leuven en zoek je nog een hotel? Midden in het oude centrum vind je pentahotel Leuven, een ideaal uitgangspunt om deze Belgische stad een paar dagen…